Trenutno se predvaja:
9. november 2017 ob 10:29 Novice

Zaposleni v koprski Luki opozorili na sum korupcije

Luka Koper bo v prihodnjih dneh sklicala izredno skupščino, ki bo predvidoma sredi decembra.
Luka Koper, pristanišče
V zadnjih dneh se spet veliko ugiba o možnih zamenjavah vodstva Luke Koper. V ponedeljek se bodo na izredni seji sešli nadzorniki Luke, predvidena pa je tudi izredna skupščina.

Predstavniki zaposlenih v koprskem pristanišču so prepričani, da nekateri nadzorniki Luke Koper delujejo koruptivno in netransparentno. Zakaj, so povedali tudi državnemu sekretarju Juretu Lebnu in o tem so obvestili največjega delničarja - Slovenski državni holding.

Nad poslovanjem Luke Koper bo, kot kaže, bdel nov revizor. Svetu delavcev se zdi postopek izbora revizorske hiše BDO sporen. V nadzornem svetu so po besedah Mirka Slosarja zaznali sum korupcije. "Pri izboru nove revizorske hiše po prvem krogu, ko so izbirali revizorja, določena revizorska hiša - v tem primeru BDO - ni bila konkurenčna. Potem je predsednica revizorske komisije naslovila na upravo zahtevo, da se ponovi izbor oziroma, da se dopolnijo ponudbe. V drugem krogu izbora je BDO nerazumljivo spustil ceno ponudbe za več kot 20 %. To je praksa v Sloveniji, da je nekaj hudo narobe zadaj."

Slovenski državni holding razlogov za menjavo revizorja ne želi pojasniti. Slosar o razlogih za sklic izredne skupščine pravi: "Prav ta sum koruptivnega dejanja in neka nelogična menjava revizorske hiše kažeta na to, da so le neki izgovori za sklic izredne skupščine, utemeljitev zakaj izredna skupščina stoji na zelo trhlih nogah."

O tem so zaposleni obvestili tudi državnega sekretarja Jureta Lebna, ki se je sam želel srečati s predstavniki zaposlenih. O sumih so obvestili tudi Slovenski državni holding. Izsledki posebne revizije, ki bi morali biti znani že oktobra, pa bodo predstavljeni delničarjem na skupščini.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki