Trenutno se predvaja:
30. april 2018 ob 00:19Osebnost Primorske

Glasujte za osebnost Primorske v aprilu 2018!

V tem mesecu imamo tri kandidatke: Marijano Sikošek, Patricijo Lovišček in Damiano Kobal.

Obrazložitve kandidatur:

1. Marijana Sikošek

5. Istrski maraton je bil spet uspešnica, udeležilo se ga je okrog 5 tisoč tekačev iz 26 držav, dogodek je pritegnil okrog 25 tisoč obiskovalcev. Odlična organizacija je bila plod uigranega kolektiva, ki dela pod taktirko predsednice društva Istrski maraton - Društvo za razvoj in promocijo športa in turizma, dr. Marijane Sikošek. Ta je dobro povezala športno in rekreacijsko plat prireditve, veliko pozornost je namenila varnosti, ob tem je bilo v zraku čutiti pozitivni duh. Številne tematske delavnice, ki so jih pripravili v okviru prireditve, dajejo dogodku dodatno razsežnost, raznolikost ponudbe je zadovoljila praktično vse okuse.

2. Patricija Lovišček

2. aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu, na ta dan v več slovenskih mestih stavbe in trge obarvajo v modro. Patricija Lovišček iz koprskega Zavoda Modri december že vrsto let širšo javnost ozavešča o avtizmu in aspergerjevem sindromu ter opozarja, da so med nami otroci in odrasli s to motnjo in je sprejemanje »drugačnih« v družbi nujno. Opozarja na pomanjkljivo sistemsko ureditev tega vprašanja, na težko zaposljivost oseb z avtizmom, kar jim onemogoča polnopravno vključitev v družbo. Zavod organizira številna izobraževanja za spremljevalce, šolske delavce, starše ter vse, ki se srečujejo z osebami z avtizmom. Cilj Modrega decembra je ljudem s tovrstnimi motnjami zagotoviti celostno obravnavo ter podporo in dejavno vključevanje v družbo.

3. Damiana Kobal

Damiana Kobal je dolgoletna predsednica Združenja staršev osnovne šole in vrtca s slovenskim učnim jezikom v Romjanu (občina Ronke). Po rodu iz Jamelj, po poklicu učiteljica, je predsedniško funkcijo zasedala od leta 2000. Pod njenim vodstvom je društvo, ki deluje v Laškem, v pretežno italijanskem okolju, dobilo neprecenljivo vlogo pri promociji in utrjevanju slovenskega jezika ter uveljavljanju sožitja. Prirejajo delavnice, tečaje slovenščine za starše (že osemnajsto leto zapored) ter kulturne prireditve, na katerih vedno gostijo društveni narodnostno mešani pevski zbor. Društvo odločilno prispeva k rasti slovenskega vrtca in šole v Romjanu.

Glasovnica:

Glasujte za osebnost Primorske za april 2018!
Marijana Sikošek
Srce Istrskega maratona
Patricija Lovišček
Zavod Modri december
nas ozavešča o avtizmu
Damiana Kobal
Po dolgih letih slovo od
Združenja staršev romjanske šole
Created with SurveyMaker

Zadnji prispevki