Trenutno se predvaja:
6. julij 2019 ob 14:10Osebnost Primorske

Junijska osebnost Primorske je David Davidovič

Ko je David Davidović v začetku junija zagnal dobrodelno dražbo športnih dresov prek facebookove strani Okroglo Livade, niti v sanjah ni pričakoval, da bo akcija naletela na izjemen odziv.
Primorske novice/Tomaž Primožič|
Brez navijaške skupine Ribari, katere član je tudi David, dobrodelna akcija in oživljanje okroglega igrišča ne bi imela pravega naboja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

29-letnemu športnemu zanesenjaku iz Izole Davidu Davidoviču gre zasluga, da se bo družina 4-letne deklice Saške, ki je preživela možgansko kap, lažje spopadla s stroški številnih terapij. Njegova pobuda za spletno dobrodelno dražbo športnih dresov je presegla vsa pričakovanja. Namesto peščice dresov, kolikor jih je nameraval vključiti v dražbo, jih je prejel kar 96, zanje pa v manj kot 10 dneh zbral okrog 13.000 evrov.

Davidovič je s somišljeniki zaslužen tudi za to, da je lani jeseni znova oživelo dolga leta opuščeno okroglo igrišče v Livadah, na katerem so prve gole zabijali tudi danes uspešni nogometaši. Igrišče tako spet živi kot prostor druženja in kakovostnega preživljanja prostega časa mladih.

Prisluhnite pogovoru z njim. Vodila ga je Tjaša Lotrič.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki