Trenutno se predvaja:
6. september 2019 ob 15:22 Osebnost Primorske

Redar, ki je iz objema dima in ognja rešil otroka

Mihael Tomše je konec avgusta med intervencijo gašenja požara v središču Piranu iz goreče hiše rešil 12-letnega dečka. Pri tem se je tudi sam nadihal dima, zaradi česar je moral kasneje v bolnišnico.
Osebni arhiv
Osebnost Primorske meseca avgusta je požrtvovalni redar Mihael Tomše. Foto: osebni arhiv

Mihael Tomše, za prijatelje Miha, je star 35 let in je ponosni očka osemletne deklice in petletnega fantka. Zaposlen je na Občini Piran kot občinski redar, vsak dan je v stiku z ljudmi. Ljudi ima res rad in vedno pravi, da smo prav vsi najprej ljudje, šele potem »uniforma«. Rad ima življenje, svojo družino, mačke, rad peče na žaru in se druži s prijatelji. Dober človek je in zato prav nič ne preseneča njegovo srčno dejanje ob izbruhu požara v starem jedru Pirana, ko je skupaj s policistom in gasilcem v hiši našel pogrešanega 12-letnega otroka in ga v zadnjem trenutku rešil iz objema dima in ognja.

Mihael se je že ob začetku požara pridružil gasilcem in policistom pri evakuaciji bližnjih stanovalcev, v enem od stanovanj pa je ostal dvanajstletnik. Ko je po njem povpraševala njegova mati, je brez pomisleka pograbil za roko policista in gasilca ter stekel v zadimljeno notranjost goreče hiše. Ker je bil brez dihalnega aparata, je na koncu tudi sam pristal v bolnišnici.

A zdaj je z njim vse dobro, zelo vesel je bil novice o zmagi.

"Smejem se, žena pa joče, res se veselim tudi radijskega pogovora," nam je dobri človek dejal, ko smo mu sporočili novico o mesečni zmagi.

Nataša Benčič


Zadnji prispevki