Trenutno se predvaja:
5. oktober 2019 ob 12:44 Osebnost Primorske

Septembrska Osebnost Primorske je Gregor Božič

Nominirali smo ga zaradi enajstih vesen, nagrad Festivala slovenskega filma, ki jih je filmska ekipa prejela za film Zgodbe kostanjevih gozdov.
Festival slovenskega filma/Katja Goljat, Matjaž Rušt|
Božič je trenutno na izobraževanju v Franciji. Foto: Katja Goljat, Matjaž Rušt

Podpora Primork in Primorcev ga je prijetno presenetila, nam je v telefonskem pogovoru dejal Gregor Božič, ki je na študijskem izobraževanju v Franciji.

»Poslušat te izjave je bilo še kar nerealno. Zdaj sem tukaj na neki ulici in se mi je zdelo kot da poslušam nek posnetek izpred 30 let. Kot da govorijo o nekomu, ki nisem jaz. Sem izredno presenečen in se zahvaljujem vsem ljudem za vse lepe besede«.

V obrazložitev smo zapisali:

"Pri 35 letih je Novogoričan Gregor Božič na Festivalu slovenskega filma v Portorožu debitiral z igranim celovečercem Zgodbe iz kostanjevih gozdov ter tako prevzel žirijo in občinstvo, da je odnesel rekordnih enajst nagrad vesna. Še bolj kot nagrade pa navdušujeta iskreno prepričanje in jasni izraz umetnika, ki je študiral in delal v tujini, a ostaja tesno povezan z domom. Ob delu režiserja in direktorja fotografije pa je Božič raziskoval tudi sadne sorte ter uredil knjigo na to temo. Danes z družino vzdržuje edinstveni vzorčni sadovnjak. V razmišljanjih in izjavah vedno znova dokazuje, da ima kljub mladosti globok občutek za pristno moč narave ter edinstvenost svoje rodne pokrajine in njenih ljudi."

Od 24. novembra naprej bo film na ogled v Kinodvoru. "Vesel pa sem, da ga bomo takrat že lahko pokazali tudi v Novi Gorici", pravi Božič, ki je pred leti že bil Osebnost Primorske zaradi zbiranja starih sadnih sort.


Zadnji prispevki