Trenutno se predvaja:
12. januar 2018 ob 10:42 Osebnost Primorske

Srečanje kandidatov za Osebnost Primorske 2017

Radio Koper, Televizija Koper in Primorske novice bodo prihodnjo soboto že trinajstič zapored razglasili Osebnost Primorske. Sklepna prireditev bo v Kosovelovem domu v Sežani, že danes pa so se mesečni zmagovalci srečali v studiu Hendrix.
V naših prostorih so se kandidati med seboj spoznali ter se seznanili s potekom sobotne prireditve. Foto: Alan Radin, Radio Koper

Uspešno in odmevno akcijo, ki promovira etične in požrtvovalne posameznike v družbi, so Primorci že vzeli za svojo. Prve štiri mesece so zaznamovali: Ingrid Celestina in Suzana Todorovič, s svojim poklonom ženski in še posebej Šavrinki, Nadja Velušček in Anja Medved, ki sta zgodbe primorskih gorečih vasi vžgali v platno in spomin, Marta Verginela pa je tudi evropsko raziskovalno komisijo prepričala s svojim raziskovanjem vloge in položaja žensk na območju Slovenije in v regiji v prejšnjem stoletju. Pilot Benjamin Ličer je v povezavi s Civilno zaščito napisal številne zgodbe s srečnim koncem in s tem, kot pravi, v svet ponesel celotno ekipo.

Mednarodni dan medicinskih sester, 12. maj, je izstrelil Dorotejo Dobrinja, medicinsko sestro, ki s srcem opravlja svoj poklic.

Želimir Božić, zobozdravnik s pro bono ambulanto, je zaznamoval junij, sledili so mu: bodoči mladi znanstvenik Domen Pregeljc, Aleksander Ipavec Ipo, ki je z muziko z vseh vetrov povezal migrante ter gorski reševalec Žarko Trušnovec, ki ima za seboj že več kot 750 posredovanj in pomaga reševalcem pri soočanju s travmami po najtežjih nesrečah.

Drago Mislej Mef, ki je poslušalce, bralce in gledalce navdušil tudi kot Ježkov nagrajenec v oktobru, studio Hendrix dobro pozna, le da je bil tokrat v drugačni vlogi.

Danes je srečanje minilo v prijetnem in živahnem razpoloženju, čez dober teden dni pa bo še prijetneje, je povedala voditeljica osrednje prireditve, Karin Sabadin, ki se ji bo na odru v vlogi voditelja pridružil odgovorni urednik Televizije Koper, Matej Sukič.

Poslušalci, gledalci in bralci treh primorskih medijev boste za svoje izbrance lahko glasovali od sobote, 13.1.2018 (od 12.00 naprej), do četrtka, 18.1.2018 (do polnoči).

Slovesnost bomo neposredno prenašali na Radiu Koper ter na spletnih straneh rtvslo.si in radiokoper.si. Posnetek prireditve si lahko ogledate na Televiziji Koper dan po prireditvi, 21. januarja ob 17.30.


Zadnji prispevki