Trenutno se predvaja:
2. junij 2017 ob 19:43 Osebnost Primorske

Verjame v prijazno zdravstveno oskrbo - Doroteja Dobrinja

Za osebnost Primorske meseca maja ste izbrali glavno medicinsko sestro pediatričnega oddelka v Splošni bolnišnici Izola.
Doroteja Dobrinja. Foto: Zdravko Primožič, FPA
Doroteja Dobrinja. Foto: Zdravko Primožič, FPA

Doroteja Dobrinja, Osebnost Primorske meseca maja, je glavna sestra pediatričnega oddelka v izolski bolnišnici že vrsto let. Zelo rada ima otroke. Čeprav je v svoji karieri delala tudi s krvodajalci, novorojenčki, bila na ginekološkem oddelku, se ukvarjala s pravicami pacientov, je pediatrija dobesedno njen dom.

Verjame v prijazno zdravstveno oskrbo in tudi v to, da se da področje zdravstvene nege še izboljšati. Svojo energijo in strokovno znanje udejanja v svojem poklicu vsak dan, obenem pa je že drugi mandat tudi predsednica Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koper. Niso je ponovno izvolili brez razloga, saj zna ljudi povezovati. Potrebno se je izobraževati, a tudi družiti, potovati, poskrbeti zase. Kajti le človek, ki napolni baterije, lahko nekaj da tudi drugemu. To so njene misli. Misli ženske, mame, tudi že none, medicinske sestre, ki ljubi svoj poklic in je za svojo prizadevnost 12. Maja, na Mednarodni dan medicinskih sester kot edina iz Primorske prejela Zlati znak, stanovsko odličje, ki ga podeljuje Zveza medicinskih sester, babic in tehnikov. Po duši je, pravi, rokerica, rada potuje, najraje v Toskano, rada je v družbi prijateljev, dobrih, veselih ljudi. Da bo nekoč medicinska sestra je vedela že kot otrok. Ko je svoje igrače povijala v povoje in jim dajala injekcije. Doroteja Dobrinja svoje poslanstvo živi.

Nataša Benčič

Posnetku pogovora lahko prisluznete na spodnji povezavi:


Zadnji prispevki