Trenutno se predvaja:
18. december 2018 ob 11:27 Šport

Bogatinov je trenerski hit jeseni

Aluminij je na tretjem mestu v državnem prvenstvu, pod velik uspeh kluba iz Kidričevega je podpisan Oliver Bogatinov.

Oliver Bogatinov in novinar Sandi Škvarč. Foto: Radio Koper

Oliver Bogatinov se je v slovenski Istri izkazal že kot igralec Kopra, kasneje je uspešno deloval tudi kot vodja nogometne akademije, bil je tudi trener članskega moštva. Bogatinov, ki je sicer po rodu z Gorenjske, si je na Primorskem ustvaril družino, trenutno pa je izjemno uspešen trener Aluminija iz Kidričevega. Kidričani po jesenskem delu gledajo v hrbet zgolj Mariboru in Olimpiji, tako da so trenutno na mestu, ki vodi v nogometno Evropo. Zanimivo, da je Bogatinov kot glavni trener Evropo okusil na klopi Mure.

Letošnji uspehi Aluminija so prinesli številne pohvale na trenerjev račun. »Osebno sem vesel in počaščen, da je preko rezultatov celega kluba cenjeno tudi moje delo. Ti rezultati so presenečenje za vse nas, pa tudi največji navijači Aluminija si tega niso predstavljali. Timsko delo nas je pripeljalo do tega preskoka, še lani smo bili v spodnjem delu lestvice. Delček zasluge v mozaiku imam tudi sam. Kot vodja ekipe skušam po najboljših močeh izkoriščat potencial moštva. V nekaterih trenutkih je ključna tudi športna sreča. Ekipa Aluminija se, v primerjavi z lansko, ni bistveno spremenila. Podlaga igralcev v lanski sezoni je bila odlična, dosegli smo vse zastavljene cilje. Ekipa je pridobivala na samozavesti, tako da je letos nadgradnja prejšnje sezone.«

Med tekmami, ki jih Oliver izpostavlja je seveda tudi tista s teniškim izidom proti Olimpiji. "V tej sezoni bi rad izpostavil tekmo z Olimpijo, ki smo jo dobili s 6:2, ta tekma in rezultat bo ostal v srcih in spominu vseh ljubiteljev nogometa. Olimpija je s to tekmo izgubila mnogo več kot samo 3 točke, nam se je odprla Pandorina skrinjica." Bogatinov pričakuje, da se bo v prihodnjem koledarskem letu igralski kader nekoliko spremenil, ne boji se novega ciklusa z mlajšimi igralci. Igralska zasedba bo seveda igrala odločilno vlogo pri tem koliko časa bodo Kidričani vztrajali pod vrhom prvenstvene lestvice. »Igralci so zdaj na dopustu, trenerji pa med premorom analiziramo pretekle tekme in načrtujemo za prihodnje preizkušnje.« Glede na odličen jesenski del bo imel trener Aluminija veliko veselja pri analizi tekem. Celotnemu pogovoru z Oliverjem Bogatinovom, gostil ga je Sandi Škvarč, lahko prisluhnete na zgornji povezavi.


Zadnji prispevki