Trenutno se predvaja:
27. januar 2020 ob 22:02 Šport

Borec, ki si želi v UFC

Nekdanji rokometaš ima za seboj več kot ducat obračunov po pravilih mešanih borilnih veščin (MMA). Štirikrat se je boril po profesionalnih pravilih, vpisal je tri zmage in en poraz. Nekoč si želi borb v najelitnejšem tekmovanju UFC.
Nedelja na športnih igriščih: Jakob Nedoh

Koprčan Jakob Nedoh je svojo zadnjo zmago dosegel pred tednom dni, ko je po dobri minuti z "knockoutom" na tla položil srbskega borca Žarka Sedoglavića.

"Občutki so bili fenomenalni. A kljub temu moram povedati, da nisem bil presenečen. Naporno sem treniral, nasprotnika smo dobro preučili. Hiter in atraktiven zaključek že v prvi minuti pa mi je odprl številna nova vrata," o zadnjem dvoboju, kjer je pokazal vse, kar zna, pove Nedoh. To je bila že njegova tretja zaporedna zmaga. Pred tem je le enkrat izgubil, in sicer leta 2014.

"Prvi poraz sem doživel na turnirju FFC Futures v Poreču. Tam si nihče sploh ni predstavljal, da bom dobil kakšno borbo. Zmagal sem četrtfinalni in polfinalni dvoboj in se uvrstil v finale, ki je potem štel kot profesionalna borba. Takrat sem prvič občutil grenkobo poraza. To me je zagotovo še dodatno motiviralo," o svojih začetkih pripoveduje mladi koprski borec.

23-letnik je nekdanji rokometaš, ki se je že na rokometnih igriščih najraje "pretepal" na šestmetrski črti.

"Najbolje sem igral v obrambi. Verjetno predvsem zaradi tega, ker sem imel rad grobo igro. Veliko udarcev je bilo, komolci so naredili svoje. Nos je bil poškodovan, ustnice presekane, … Veliko tega se je tam dogajalo," v smehu dodaja.

O sebi pravi, da vsak dan trenira zato, da bi bil popoln borec. Ne pozna predaje, vselej se bori do konca.

"Delam na temu, da sem najboljši tako na nogah, kot v vmesni fazi in seveda na parterju. Ne želim si imeti šibke točke. Želim si biti popoln borec!"

Vprašanje motivacije pri njem nikoli ne predstavlja težavo. Vselej je povsem osredotočen na borbo, motivira pa se na različne načine.

"Pred vsako borbo me motivira nekaj drugega. Enkrat so to oboževalci, drugič družina, tretjič sam nasprotnik… Ni nekega pravila."

Na vprašanje, ali ga je strah, ko vstopa v kletko, odgovori:

"Strah te ni le, ko vstopiš v kletko. Strah je prisoten že, ko izveš, kdo bo tvoj nasprotnik. A to moraš potisniti v ozadje. Tisti, ki pravi, da ga ni strah, laže. Vsakega je strah, a ga moraš znati uporabiti v svoj prid."

Celotnemu pogovoru z mladim borcem lahko prisluhnete na povezavi.

Armin Sejarić


Zadnji prispevki