Trenutno se predvaja:
6. marec 2020 ob 23:59 Šport

Bovški maraton podprlo lokalno podjetje Mines

Organizatorji bovškega maratona so podpisali pogodbo o sodelovanju z lokalnim podjetjem Mines, ki se ukvarja s proizvodnjo vodovodnih izdelkov, njihov vodilni program so sanitarne armature Blizt.
Bovec maraton obljublja nepozabno doživetje v neokrnjeni naravi. Vir: http://bovecmaraton.si/ Foto: Radio Koper
Bovec maraton obljublja nepozabno doživetje v neokrnjeni naravi. Vir: http://bovecmaraton.si/ Foto: Radio Koper

Že pred tem je bilo podjetje eno izmed glavnih sponzorjev, z omenjeno pogodbo pa je postalo generalni pokrovitelj. S podpisom večletne pogodbe o generalnem pokroviteljstvu se je prireditev preimenovala v Blitz Bovec maraton. Za sodelovanje so se v podjetju Mines odločili, saj želijo s tem pomagati lokalni skupnosti. Direktor Matej Klavora: "Po drugi strani je to dosti mednarodno pomemben dogodek in tudi z vidika naše blagovne znamke sigurno nam lahko kaj pripomore glede prepoznavnosti."

Predsednik Športnega društva Bovec maraton Vasja Vitez pa je o sodelovanju povedal: "Verjamem, da bo to res doprineslo dobre rezultate in še večje število udeležencev na Bovec maratonu." Priprave na maraton so se začele v februarju. Takrat so se začeli pogovarjati o ureditvi tras, na katerih bodo letos tudi Blitz točke. "Mi se ukvarjamo s proizvodnjo armatur, tako da bomo postavili dve taki točki, kjer bodo fizično tuši in se bodo tekmovalci lahko tudi stuširali med tekom", nam je pojasnil Matej Klavora.

Novost letošnjega maratona je pokalno tekmovanje za modri trak, ki bo povezalo štiri polmaratone na slovenski in italijanski strani. "Tekmuje se med Italijani in Slovenci. Tako da v moški konkurenci šteje prvih šest Italijanov in šest Slovencev. V ženski pa tri ženske na naši strani in tri na sosednji. Zanimivo je, da lahko tudi vsi posamezniki tekmujejo, morajo imeti pa vsaj tri udeležbe na tekmovanjih." nam je razložil Vasja Vitez.

Tekmovanje za modri trak se je januarja že začelo na polmaratonu v italijanskem Škocjanu ob Soči, drugi del bo aprila na istrskem maratonu, sledita še bovški in goriški maraton.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki