Trenutno se predvaja:
23. julij 2020 ob 12:27 Šport

Camoranesi: "V Sežani mi je lepo!"

Januarja so v Sežani poskrbeli za pravo »bombo,« ko so za trenerja angažirali argenmtinsklega nogometnega zvezdnika italijanskega rodu Maura Camoranesija.
Foto: NK Tabor
Foto: NK Tabor

Vrhunec njegove igralske poti predstavlja naslov svetovnega prvaka v dresu z italijanskim grbom leta 2006 v Nemčiji. Je prvi trener pri nas, ki se ponaša s takšnim uspehom. Mnogi so bili sprva skeptični, češ, da je njegov prihod na Kras zgolj marketinška poteza kluba, a je hitro postalo jasno, da je ekipo povezal v celoto, združil `tabore´ znotraj Tabora in začel pot proti cilju – obstanku v ligi. Zagotovil ga je štiri kroge pred koncem, ob tem pa aktivno vplival tudi na boj za vrh in tako Mariboru kot Olimpiji vzel pomembne točke ter s tem do prvega naslova pomagal Celjanom. Sam se brani pred ocenami, da je glavni tvorec uspeha in zasluge pripisuje igralcem.

Kakšen je vaš vtis po zaključku sezone, tudi v primerjavi s tistim, kar ste pričakovali ob prihodu v Sežano?
Ves ta čas smo bili na nekakšnem izobraževanju, iskali smo način, da se prilagodimo, da spoznamo tekmece in ugotovimo na kakšen način dojemajo nogomet. Nadaljevali bomo z našo rastjo, tako kot do sedaj. Naša ekipa je mlada, a vidim, da postaja vse bolj bolj zrela.

Bi lahko slovenski nogomet, slovensko ligo, primerjali z evropskimi?
Ne poznam ostalih prvenstev. Če na slovensko ligo pogledam iz njenega zornega kota, potem je drugačna in posebna že zaradi tega, ker je desetčlanska. Sem zadovoljen. Najbolj mi je všeč to, da lahko premagaš kateregakoli tekmeca. To je dodana vrednost trenerskega posla pri vas.

Je bilo sedmo meso skrajni domet vaše ekipe?
Če pogledam proti šestemu mestu, na katerem je ljubljanski Bravo, moram reči, da je razplet pravičen. Z dobrim štartom nas je zasenčil in bil ves čas v prednosti.

Kratek pogled v prihodnost. Novo prvenstvo je tako rekoč pred vrati.
Pred nami je le teden dni odmora. Pričakujemo prihode in odhode igralcev, nato začnemo znova, z novimi cilji.

Je kaj resnice na tem, da so se za vas zanimali nekateri drugi klubi, tudi izven Slovenije.
Konkretne ponudbe nisem dobil.

Sežana in to okolju vam torej ustrezata?
Zelo mi je lepo tukaj. Podpisal sem pogodbo in ne vem, zakaj bi razmišljal o odhodu kam drugam. V redu se počutim in po tednu počitka začnemo s pripravami na novo sezono.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki