Trenutno se predvaja:
3. december 2018 ob 11:23 Šport

Davor Škerjanc uspešno združuje funkciji

Sežanski Cherrybox 24 Tabor je jesenski del drugoligaškega prvenstva končal z odliko, prvoligaškega izziva se ne boji.

Davor Škerjanc, po rodu z Artviž, je prehodil zanimivo nogometno pot. Med drugim je igral za Olimpijo in Koper, v tujini se je preizkušal v Grčiji, Srbiji, za seboj ima tudi tržaško izkušnjo. Predsedniško funkcijo je opravljal pri Jadranu iz Hrpelj-Kozine, zdaj pa se je vrnil v Sežano. Cherrybox 24 Tabor deli drugo mesto med drugoligaši, za Radomljami zaostaja zgolj tri točke. "Zamenjal sem veliko klubov. V tekmovalnem smislu m je bilo najbolje pri Olimpiji, najbolj pa sem z družino užival v Grčiji."

Škerjanc je prišel v studio Radia Koper neposredno po žrebu kvalifikacijskih skupin za EURO 2020. Slovenija je dobila Poljsko, Avstrijo, Izrael, Makedonijo in Latvijo, direktor in igralec Cherrybox 24 Tabora je optimist: "To so vsekakor premagljivi nasprotniki in naša reprezentanca ima možnosti, da v tej skupini kaj doseže. Stanje v slovenskem nogometu je bilo v preteklem času kar turbulentno, vsekakor potrebujemo nekatere spremembe oziroma konstanto. Matjaž Kek je trener na dolge proge, to je tudi dokazal, verjamem, da bo dal vse od sebe in da ima reprezentanca z njim možnosti za uspeh."

Mnogi se sprašujejo, kako uspe Škerjanc združevati funkciji, ki ju opravlja v sežanskem drugoligašu. "Direktor in igralec v sežanskem nogometnem klubu sem postal zaradi zmanjšanja stroškov. Tako smo lahko imeli enega igralca manj na plačilni listi, ker je direktor igralec!" Zadnje čase se vse bolj posveča direktorski vlogi, mlajšim fantom z veseljem prepušča mesto na igrišču. "Na začetku sem uspel prepričati nekatere najboljše prijatelje, da so se v to zgodbo spustili z menoj in mi še danes stojijo ob strani. Razdelili smo si vloge in so stvari zelo dobro stekle." Letos vodi Sežance trener Andrej Razdrh, ki je nekoč vodil ljubljansko Olimpijo. "Ko smo želeli narediti preskok v ligi, smo začeli iskati trenerja z izkušnjami in avtoriteto. Naš cilj je bil zasesti drugo mesto po prvem delu, tako da smo trenutni rezultat pričakovali. Ambicije in cilje je treba potrditi na igrišču. V preteklih dveh letih in pol smo dosegali zastavljene cilje in upam, da bomo tako nadaljevali." Leta 2000 so bili Sežanci prvoligaši, tista zgodba se ni najbolje končala. Tudi zaradi tega so bili nekateri skeptični ob zdajšnji ambicioznosti kluba.

"Če postanemo prvoligaši, smo pripravljeni narediti vse, kar je potrebno, da bomo primerno organizirani. Prva liga je čisto druga raven, določene vloge in položaje v klubu bo treba profesionalizirati." Škerjanc je zadovoljen, da ima klub široko bazo navijačev. "Z generalnim pokroviteljem smo dobili še ogromno skupino podpornikov, ki presegajo meje lokalnega okolja. Tako, da imamo imetnike sezonskih vstopnic iz Italije, Hrvaške in cele Slovenije." Kljub obilici direktorskega dela namerava Škerjanc nadaljevati tudi igralsko pot. Celotnemu pogovoru, ki ga je opravil Iztok Novak Easy, lahko prisluhnete prek povezave nad besedilom.

Primož Čepar


Zadnji prispevki