Trenutno se predvaja:
22. december 2019 ob 13:21 Šport

Golemac se bo v Koper vračal kot prijatelj

KK Koper Primorska je bil v četrtek razglašen za najboljšo primorsko ekipo, prav ta dan pa se je od moštva poslovil trener Jurica Golemac.
Nedelja na športnih igriščih: Jurica Golemac

Na prireditvi Naš športnik smo vas izbrali za najboljšo ekipo na Primorskem, kako gledate na preteklo obdobje, ki je bilo polno uspehov?

Najprej bi poudaril, da mi je zelo žal, da se je tako končalo. Prepričan sem, da je bila to odlična zgodba polna dobrih predstav in uspehov. Vsi akterji smo dali vse od sebe. Tu bi pohvalil tudi okolje v katerem smo delali in mesto Koper. Žal mi je, da se je zdaj vse skupaj zgodilo na sredi sezone in nismo zdržali do konca. Z vsemi bi se lahko kosali za vrh regionalne lige.

Kljub težavam, ki so se vlekle, ste do zadnje tekme z Igokeo uspeli držati ekipo skupaj, tudi rezultati so bili do konca vrhunski. Najbrž vam je v zadoščenje da so vam igralci tako sledili?

Izbor igralcev je bil pravi, vsi so imeli značaj in tekmovalnost. Težko jim je bilo trenirati v razmerah, ko razmišljaš, če boš plačan za svoje delo. Težko se je bilo osredotočiti na pomembne stvari. Hvaležen sem, da smo imeli take igralce, ki so dali vse od sebe dokler niso zapustili kluba.

Lastnik kluba Gregor Vuga je omenil, da ostajate v vlogi svetovalca?

Vsem fantom, ki ostajajo v Kopru sem na voljo za nasvete. Ostajam veliki navijač Kopra Primorske. Vse bom naredil, da z nasveti pripomorem h konkurenčnosti kluba. Upam, da se bodo tako prebrodili težki časi, ki se lahko primerijo vsakomur. Želim si, da klub obstane in doseže začrtane cilje.

Vaše trenersko delo ni ostalo neopaženo, uspehov je bilo res veliko. Kam vas bo zdaj vodila pot? Že imate nov klub?

Ne, ne, nič še ni jasno. Najprej grem domov, porabil sem veliko energije in potrebujem počitek. Ukvarjati se je bilo treba s stvarmi, ki niso povezane z igriščem. Upam, da dobim kakšen projekt, ki bo takšen kot je bil ta v Kopru. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil celotnemu strokovnemu štabu, zdravnikom, navijačem in drugim, ki so pripomogli k uspehom. Uspeh ni samo moj ampak je plod dolgotrajnega trdega dela velikega števila ljudi.

V Kopru ste stkali prijateljske vezi, se boste vračali v največje mesto slovenske Istre?

Prav gotovo. Obožujem Koper, tu sem spoznal veliko dobrih ljudi. Pred mesecem in pol sva se z ženo dogovorila, da bi se naslednje leto preselili v Koper, zdaj so se stvari obrnile in se bom vračal le kot prijatelj.

Primož Čepar


Zadnji prispevki