Trenutno se predvaja:
16. marec 2020 ob 12:09 Šport

Igrišča samevajo, športniki vadijo individualno

V Sloveniji so do nadaljnjega preložena športna tekmovanja, nekatera so tudi odpovedana. Težava so tudi trenažni procesi, ki jih zaradi možnosti okužb ob skupni vadbi ne more biti.
Foto: Mestna občina Koper/MOK
Foto: Mestna občina Koper/MOK

V času boja za zajezitev koronavirusa je šport upravičeno postavljen v drugi plan. V nekaterih državah je še najti kakšno športno tekmovanje, ki še traja, tudi tam pa na tribunah ni gledalcev. Pri nas je zaustavljeno praktično vse in to tako na tekmovalni kot tudi rekreativni ravni. Ob tem, da tekmovanj ni je težava tudi v tem, da so onemogočeni skupni trenažni procesi. Zaprte so športne dvorane, v veliki meri tudi zunanja igrišča.

Skupinska vadba je, zavoljo možnosti okužb, odsvetovana. O tem kako so se prilagodili na nove razmere in kaj so storili, je športni direktor koprskih rokometašev, Nejc Poklar povedal : "Prekinili smo vse dejavnosti v klubu, razpustili smo vse selekcije od članskih pa do najmlajših. Ta ukrep bo gotovo veljal še najmanj prihodnji teden, potem bomo videli kako bo." Tudi obrambni nogometaš Kopra Luka Badžim je podobno kot njegov kolegi v ostalih športnih panogah v precejšnji negotovosti. "Prekinili smo z vsemi aktivnostmi. Čakamo na nadaljnja navodila, ne ve se, če se bo prvenstvo sploh nadaljevalo. Dobili smo nek individualni program priprav, kako bo naprej pa je negotovo, zaenkrat ni še nič znanega."

Zaključek prvenstev v prvotno določenih rokih skorajda ni več možna, nekatera ligaška tekmovanja se bodo končala predčasno. Od lige do lige bo odvisno ali bodo razglasili zmagovalca tekmovanja ali bo to preprosto razveljavljeno. Vsaka panožna zveza ima svoja pravila, ki bolj ali manj natančno določajo koliko krogov mora biti odigranih, da se tekmovanje lahko šteje za regularno. Težave v tekočih prvenstvih se odražajo tudi na pripravi velikih tekmovanj v prihodnjih mesecih.

Primož Čepar


Zadnji prispevki