Trenutno se predvaja:
23. september 2019 ob 23:20 Šport

Izolan Gasparini na kolena spravil mogočne Ruse

Norišnica v Stožicah: Slovenci kot v transu preko strašne Rusije
BoBo
Pariz, prihajamo! Velikansko srce slovenskih odbojkarjev je z evropskega prvenstva odpihnilo Rusijo! Ob briljantni slovenski predstavi je prvi favorit prvenstva klonil s 3:1. Foto: BoBo
BoBo

Fantastični Slovenci se niso ustrašili favoriziranih Rusov, premagali so jih prvič na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo

Ne-ver-jet-no! Z izjemno energijo in do potankosti izpeljanim načrtom so varovanci Alberta Giulianija povsem prizemljili Ruse v prvih dveh nizih, si nato privoščili nekaj slabših trenutkov v tretjem nizu, v razburljivem četrtem nizu pa po tekmecu spet udarili brez usmiljenja.

Dvoboj je odločil Mitja Gasparini. 12 tisoč navijačev je norelo, Slovenci so enostavno prekosili sami sebe. Vrnili so Rusom za vse prejšnje poraze in jih povozili z njihovim receptom: odličnim servisom in blokom. Slovenski športni junaki tako uresničujejo drzne napovedi, da jih zanima le medalja. Četrtkov polfinale s Poljsko je že razprodan, navijači pa prepevajo: "Gremo v Pariz". Finale in tekma za bron bosta namreč v francoski prestolnici.

T.O., A.Š.

Četrtfinale, tabela
Ljubljana:
SLOVENIJA - Rusija
3:1 (23, 22, -21, 21)
11.225 gledalcev.
Slovenija: T. Štern 1, Pajenk 9, Kozamernik 8, Šket, Gasparini 12, Vinčić 3, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 13, Čebulj 12.

Rusija: Volvič 3, Karpuhov, Volkov 13, Semišev, Jakovljev 3, Butko 3, Muserskij 5, Poletajev 20, Andrejev, Mihajlov 19, Kljuka, Kobzar, Kolubljev.
Apeldoorn:
POLJSKA - Nemčija
3:0 (19, 21, 18)

Torek ob 20.30 (Antwerpen):
SRBIJA - UKRAJINA

Ob 20.45 (Nantes):
FRANCIJA - ITALIJA


Zadnji prispevki