Trenutno se predvaja:
22. junij 2020 ob 09:50 Šport

Izolanke ne dajo prestola

Namiznoteniške igralke Arrigonija so še četrtič zapored državne prvakinje.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Končano je namiznoteniško prvenstvo, eno redkih, ki so bila po krizi zaradi korone izpeljana do konca. V moški konkurenci so prvaki postali Mariborčani, v ženski konkurenci je zaključni turnir dobil izolski Arrigoni. Zaključek prvenstva so spremljale težave, saj nekatere ekipe zaradi zaprtja dvoran niso opravile optimialnih priprav in niso želele nadaljevati sezone.

V ženski konkurenci je bila zaradi neigranja v zadnjih dveh krogih rednega dela drugouvrščena Ljubljana kaznovana z odvzemom točk in ostala brez boja za naslov. Aktualne prvakinje iz domačega Arrigonija so za svoj četrti zaporedni naslov v polfinalu suvereno premagale ljubljansko Vesno, v velikem finalu pa še ekipo Slovana. Gostje so sicer povedle, potem pa preobrat v režiji Jane Ludvik in Lee Paulin, ki je dobila tri dvoboje, po preobratu tudi odločilnega proti Lari Opeka za končnih 5:2. Lea Paulin je s tem odigrala zadnjo tekmo za ekipo Arrigonija, saj se seli v Avstrijo. "Zaradi tega, ker sem igrala zadnjo tekmo za Arrigoni so bila čustva še toliko močnejša. Uspeha se zelo veselim."

Zimzelena Jana Ludvik je bila proglašena za najboljšo igralko sezone. "Velikokrat sem rekla da bom nehala, tokrat pa lahko rečem da bom še igrala in pomagala klubu po najboljših močeh. Videli bomo kako bo naslednje leto."

Izolanke torej vztrajajo na vrhu, konkurenca zaenkrat nima pravega odgovora. Predsednik kluba Igor Novel: "Mi smo dokazali, da smo najboljši. V prvem delu prvenstvu smo vodili ob samo enem porazu. V finalu pa so naše punce prav blestele." Z naslovom prvakinj so si Izolanke priigrale tudi nov nastop v evropskem pokalu, ki pa je zaradi splošne situacije vprašljiv.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki