Trenutno se predvaja:
2. september 2019 ob 10:48 Šport

Kdaj bo Plezalni center Koper dobil zunanjo steno?

V Plezalnem centru so aktivni tako popolni začetniki kot tudi državni reprezentanti. Z zunanjo plezalno stene bi v Kopru lahko gledali tekme svetovnega pokala. Odprli bi jo lahko v začetku prihodnjega leta.
Radio Koper
Z novim šolskim letom je svoja vrata ponovno odprl tudi koprski Plezalni center.

Z novim šolskim letom je svoja vrata ponovno odprl tudi koprski Plezalni center. V dveh letih delovanja je dobro zaživel, starostna struktura obiskovalcev je zelo pestra, podobno velja za ravni znanja. Novi plezalci se lahko v vadbene skupine prijavijo prek spleta. Vodja Plezalnega centra, Luka Fonda:

"Na naši spletni strani se dobi prijavni obrazec. Posameznik je nato uvrščen v ustrezne vadbene skupine. V kolikor trenutno ne bi bilo prostora se uvrsti na čakalno listo."

Nadaljnji korak naprej bi bila postavitev zunanje plezalne stene. Načrt ni nov. Na pomisleke, da se je začetni zagon nekoliko zaustavil, Fonda odgovarja:

"Ta ideja ni niti približno zamrla. Vse aktivnosti gredo v pravo smer, po mojem mnenju pa gre prepočasi. Seveda bi si želel, da se projekt realizira čimprej."

Po najbolj optimističnih napovedih bi zunanjo steno lahko odprli v začetku prihodnjega leta. Ob vodenju Plezalnega centra je Fonda tudi športni direktor naše reprezentance. Uspehi naše izbrane vrste marsikoga navdušijo za ukvarjanje s plezanjem:

"Panoga je v porastu, to prav gotovo žene naprej vse navdušence. Nenazadnje imajo lahko priložnost, da vadijo z najboljšimi svetovnimi predstavniki tega športa."

Tudi Fonda ne skriva navdušenja nad izjemno trikratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret:

"Pri Janji je največja prednost trenutek odločanja. Ona se odloči v mikrosekundi, ostale porabijo za to bistveno več časa, gre tudi za dve do tri sekunde."

Fonda verjame, da bo imela Slovenija prihodnje leto na Olimpijskih igrah v Tokiu ob Garmbretovi tudi druge plezalne adute, del vadbe bo gotovo potekal tudi v Kopru.

Primož Čepar


Zadnji prispevki