Trenutno se predvaja:
17. februar 2020 ob 09:50 Šport

Koprčani še tretjič zapored pokalni prvaki

Koper Primorska je na finalni tekmi pokala na Kodeljevem s 93:84 premagala favorizirano Cedevito Olimpija. Naziv najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je prejel član zmagovalne ekipe Aleksandar Lazić.
Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli
Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Koper Primorska nadaljuje z zbiranjem naslovov, sinočnja pokalna lovorika je že šesti osvojeni pokal v letu dni. Koprčani so se tekme proti Cedeviti Olimpiji lotili odlično, v napadu so zadevali v seriji, nevarni so bili tako z meti z razdalje kot tudi z idelanimi akcijami pod košem.

Trener Andrej Žakelj je z izvrstno taktiko prelisičil nekdanjega sodelavca Jurico Golemca, ki je zdaj trener ljubljanske ekipe. Glavnino dela so opravili Sterling Gibbs, Nejc Barič, Jan Kosi, Aleksandar Lazić, Alen Hodžić, Žiga Dimec in Marko Luković; svoje je dodal tudi mladi Rok Nemanič. Organizator koprske igre Nejc Barič je bil z 22-imi točkami prvi strelec moštva:

"Verjeli smo, da lahko igramo z vsakim nasprotnikom. Vedeli smo, da če bomo igrali dovolj energično in srčno, lahko konkuriramo in zmagamo. To smo dokazali, fantje smo verjeli v zmago in trdo delali zanjo. Zmaga je več kot zaslužena."

Cedevita Olimpija je nazadnje vodila v 17. minuti pri izidu 45:44, nato pa je šlo vse po primorskih notah. Prvemu strelcu Bariču je s 15-imi točkami sledil kapetan Hodžić, po 14 točk sta dosegla Dimec in Gibbs. Pri Olimpiji je s 33-imi točkami izstopal Jaka Blažič. Barič verjame, da ekipa v letošnji sezoni še ni rekla zadnje besede.

"Pred nami so še štiri tekme lige ABA in končnica domačega prvenstva. Nismo še rekli zadnje besede, po domače povedano, še naprej bomo žgali!"

Uspeh Koprčanov je še toliko večji, ker so med sezono ostali brez šestih nosilcev igre in trenerja Golemca, sistem, ki so ga vzpostavili v klubu pa še naprej žanje sadove.

Primož Čepar


Zadnji prispevki