Trenutno se predvaja:
11. maj 2020 ob 09:32 Šport

Pogrešajo telovadnico in gimnastiko

Športni klub Salto je pred dnevi znova odprl vrata svoje telovadnice. Čeprav lahko za zdaj trenirajo le registrirani tekmovalke in tekmovalci, pa mladi gimnastičarji in gimnastičarke nestrpno pričakujejo, da odprejo vrata tudi njim.
Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Koronavirus je pred meseci ustavil tudi Športni klub Salto. Klub, ki deluje v Kopru že nekaj let, je moral zapreti vrata telovadnice. Kako so se v klubu soočili s popolno ustavitvijo gimnastičnega dogajanja, je predsednica Urša Jakin povedala:

Urša Jakin. Foto: Osebni arhiv

"Najprej je šlo za šok. Zgodilo se je čez noč. Še dan prej smo trenirali, potem pa nismo smeli več vstopiti v dvorano. Otroke smo morali poslati domov. Tudi trenerji smo potrebovali nekaj časa, da smo sploh ugotovili, kako in kaj bomo počeli."

Še največ težav jim je povzročala negotovost, saj pravih informacij, kako nadaljevati, niso imeli, izpostavlja Jakinova:

"Če bi vedeli, kaj se bo dogajalo, bi lahko otrokom preprosto dejali: vidimo se čez dva, tri tedne. A tako kot ves svet, smo se tudi mi ustavili. Starši otrok, ki trenirajo v našem klubu, so nas klicali, poizvedovali, a informacij o tem, kako naprej, nismo imeli. Edino navodilo, ki smo jim ga lahko na začetku podali, je bilo 'bodite aktivni'."

Športni navdušenci, med katere zagotovo spadajo akrobati in gimnastičarji, so aktivnosti v telovadnici precej pogrešali. "Če povem po resnici, sem bila prvih štirinajst dni zelo zbegana. Predvsem psihološko sem bila zdelana. Potem je prišel na vrsto počitek, ki mi je dobro del. A kaj kmalu smo že vsi pogrešali gimnastiko," dodaja predsednica, ki v klubu opravlja tudi vlogo trenerke.

Športni klub Salto šteje več kot 400 članov. Klub, ki skrbi tako za mlajše otroke, mladostnike kot tudi odrasle, na državnem nivoju dosega lepe uspehe. A kot še izpostavlja predsednica, si želijo napredka tudi na mednarodni ravni.

"Zagotovo si želimo takih podvigov, a moram poudariti, da je vse skupaj povezano s finančnimi vložki. Otroci potrebujejo veliko treningov, strokovne pomoči, nasploh kadra. Potrebuješ trenerja, fizioterapevta, psihologa, … Če uspemo zagotoviti take pogoje, potem bomo imeli podlago za kakšen odmeven rezultat na svetovnem nivoju."

Armin Sejarić

Pogovor z Uršo Jakin

Zadnji prispevki