Trenutno se predvaja:
3. februar 2020 ob 14:54 Šport

Se bodo Slovenci prebili na svetovno prvenstvo?

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je s porazom začela kvalifikacijski turnir za uvrstitev na prihodnje svetovno prvenstvo. V češkem Brnu so jo gostitelji sinoči nadigrali s 3:1 in jo oddaljili od cilja, ki predstavlja priložnost generacije.
Foto: Radio Koper/Sandi Škvarč
Foto: Radio Koper/Sandi Škvarč

Slovenija je reprezentanca iz prve deseterice evropskega futsala. Pred začetkom turnirja v Brnu je veljala za tiheha favorita, po sinočnjem porazu so se njene možnosti precej zmanjšale, saj mora sedaj nujno premagati oba preostala tekmeca, danes Kazahstan in v sredo še Romunijo.

V našem taboru so precej stavili na uvodno tekmo z gostitelji, bili so mnenja, da bo ključna za tako želeni preboj na svetovno prvenstvo, na katerem Slovenija še ni nastopila. Ampak že od prve minute se je videlo, da v igri naše reprezentance ni prave energije, kot da bi igralcem krila spodrezala pomembnost tekme. Nato so se zgodile še nekatere šolske napake in Čehi so priigrali tudi rezultatsko prednost. Na odmor so odšli z 2:0. Po zadetku upanja pet minut pred koncem, ko je bil uspešen Matej Fidršek, se je obetal napet zaključek, a ga je zaznamovala še ena nepotrebna napaka, ki so jo Čehi spremenili v končnih 3:1. Tolminec Matej Kavčič, ki je pomočnik selektorja Andreja Dobovičnika, je povedal:

"Ne vem, res težko rečem, kaj bi morali narediti drugače. Niso nas presenetili, je pa res, da so si bolj zaslužili zmago kot mi."

Zmagovalec turnirja se bo neposredno uvrstil na jesensko svetovno prvenstvo v Litvo, drugouvrščeni v aprilske dodatne kvalifikacije. Za vsaj drugo mesto mora Slovenija najprej nocoj premagati Kazahstan. Matej Kavčič:

"Kazahstan je favorit skupine. Nimamo kaj več zgubiti, mogoče bo sproščenost naredila svoje. Sigurno bo težko."

Po nocojšnji tekmi s Kazahstanom, bo Slovenija v sredo igrala še z Romunijo.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki