Trenutno se predvaja:
29. junij 2020 ob 08:30 Šport

Skala je balinarski prvak

Balinarji Skale so v finalu s ugnali škofjeloško Trato.
Foto: Balinarska zveza/Luka Zavodnik/BZS
Foto: Balinarska zveza/Luka Zavodnik/BZS

Sežanska Skala je v velikem finalu balinarskega prvenstva premagala škofjeloško Trato s 15:7. V zanimivem nedeljskem finalu v ljubljanski Šiški so novi prvaki prevladovali skozi celotno srečanje ter se na koncu veselili zaslužene lovorike. Po 25-ih letih je naslov znova v Sežani. Vodja ekipe Miran Hrvatič se spominja zadnjega naslova. "Petindvajset let smo čakali na to, leta 1995 sem peljal pokal iz Škofje loke v Sežano. Dolgo smo čakali, po težkih tekma pa naposled dočakali. Verjeti smo začeli, ko smo v Novi Gorici premagali Hrast, tar nato Trato doma in Zabiče v gosteh. Takrat smo videli, da smo sposobni premagati vsako ekipo. Malo nas je zaustavil koronavirus, takrat smo bili polni samozavesti in v polni formi. Bili smo malo žalostni ampak nato smo veliko trenirali in zdaj smo tukaj."

V polfinalu so Sežanci premagali kraške rivale Kobjeglavce, v finalu pa Gorenjce. Član zmagovalne ekipe Gašper Povh je bil odličen v hitrostnem zbijanju. "Nismo imeli česa izgubiti, odigrali smo tako kot znamo. Po porazu z Ilirsko Bistrico sem mislil, da ne bomo prišli niti med štiri najboljše. Na koncu se je razpletlo z našim naslovom."

Zmage se je razveselil tudi Klemen Sosič, ki je svoje dodal v štafetnem zbijanju. "Težko priborjen naslov, ki pa je zaslužen. Finale je bil težak, v tehničnih disciplinah se nam je dobro izšlo.na koncu je bila prisotna živčnost, upali smo, da bomo prej zaključili. Zmaga je bila zaradi tega še toliko slajša." Del zmagovalne ekipe je bil tudi Matija Povh, ki je blestel v igri v krog. "Tako polfinalne kot tudi finale sta bila živčna. Obe tekmi sta bili tesni, to smo tudi pričakovali. Dobili smo samozavest, vedeli smo, da bo na koncu težko osvojiti tudi eno samo točko. Zelo sem vesel, da nam je uspelo." Zmaga Skale je močno odjeknila v prestolnici Krasa, ki je dolgo pričakovala nov naslov.

Primož Čepar


Zadnji prispevki