Trenutno se predvaja:
16. december 2019 ob 12:57 Šport

Temni oblaki nad koprsko pravljico

Nad zmagovalno zgodbo košarkarjev Kopra Primorske se zgrinjajo temni oblaki. Po končanem prvem delu sezone v regionalni ligi ABA je povsem realno, da bo ekipo zapustilo nekaj članov šampionske zasedbe.
Marjan Čakarun (z žogo) naj bi svojo košarkarsko pot nadaljeval na Madžarskem. Foto: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli
Marjan Čakarun (z žogo) naj bi svojo košarkarsko pot nadaljeval na Madžarskem. Foto: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Koprska košarkarska pravljica dobiva novo poglavje. V lanski sezoni je ekipa Kopra Primorske slavila na vseh štirih frontah na katerih je nastopala, tudi letos se je začelo s superpokalno lovoriko. Prvi del elitne regionalne lige je bil nad vsemi pričakovanji, razmerje v zmagah 8:3 ekipo postavlja tik pod vrh lestvice. Tekme v Areni Bonifika so pravi športni prazniki, izjemno uigrana ekipa pa prava paša za oči.

Ekipo brezhibno vodi trener Jurica Golemac, ki o podrobnem finančnem stanju ni želel govoriti, po zadnji tekmi pa od težav ni bežal:

"Res ne vem kaj bo naslednji teden. Lahko samo povem, da sem ponosen, da vodim to skupino igralcev, ki so pošteni tako do dela kot tudi do sebe. Nikoli niso pomislili, da bi stavkali ali kaj podobnega, ker finančni prilivi niso redni. Vesel sem, da smo ves prvi del lige zdržali v polni postavi, nihče ne more reči, da smo proti komu igrali oslabljeni. Kaj bo sledilo bo odvisno od ljudi, ki imajo na to vpliv."

Klub vodi predsednik Gregor Vuga, ki je bil do letos tudi predstavnik generalnega pokrovitelja Sixta. Mnogi ugibajo, da je bil prav poslovni razhod s solastnikom Sixta Slovenije Miho Debevcem začetek finančne krize v klubu. Koprski projekt se je v prvih letih dobro posrečil, zdaj pa so očitno nastopile finančne težave.

Vuga izjav ni dajal ne v obdobju harmoničnih razmer, ne daje jih niti sedaj. Zaenkrat s strani kluba nismo dobili nobenega uradnega sporočila v zvezi s trenutnim stanjem, ki je razburkalo košarkarske in nasploh športne kroge. Po poročanju več spletnih košarkarskih portalov naj bi si več igralcev v kratkem poiskalo nove klube. Lance Harris naj bi tako že prekinil pogodbo, Marjana Čakaruna selijo na Madžarsko, Marka Jagodića Kuridžo pa v Crveno zvezdo. Seveda so močnim klubom zanimivi tudi drugi člani slovenskih prvakov, zelo hitro bo jasno v kakšni zasedbi bodo Primorci čez teden dni pričakali beograjsko Crveno zvezdo.

Primož Čepar


Zadnji prispevki