Trenutno se predvaja:
30. julij 2020 ob 20:37 Šport

V prvi ligi kar po novem trije primorski klubi

Goriški nogometaši bodo ponovno igrali v prvi ligi. V Kranju so kar s 5:0 dobili povratno kvalifikacijsko tekmo in se s skupnih 6:1 vrnili med elito. Veselje ob odpira tudi številna vprašanja, kako naprej.
Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Goriška popotnica na povratno tekmo ni bila najboljša, a vseeno dovolj ugodna za optimističen pogled proti cilju. Kranjčani so v nedeljo, na prvi tekmi v Novi Gorici iztržili 1:1 in za potrditev prvoligaškega statusa jim je zadostoval že neodločen izid brez zadetkov.

Na potezi so bili torej Severnoprimorci. Trener Borivoje Lučić se je zavedal, da bodo morali za končni uspeh zadeti tudi v Kranju, verjetno pa si tudi sam ni predstavljal, da se bodo v prvo ligo vrbili s takšno popotnico.

V prvem polčasu sta Kranjčane razorožila Begič in Osuji, v drugem so jih dotolkli Marinič, Grudina in Kolenc. Bleščeča zmaga in olajšanje obenem. Še posebej ob neogotovosti, kakšne posledice bo po predčasnem zaključku druge lige pustilo mučno čakanje na kvalifikacije. Trener Borivoje Lučić.

"Osem mesecev nismo odigrali močne tekme. Težko s eje spraviti v tekmovalni ritem, če ne igraš."

Kranjčani očitno niso bili kos bremenu, ki ga je prinesla tako pomembna tekma. Njen razplet utegne imeti dolgoročne posledice. Goriški pogled v prihodnost se zdi spet svetlejši, a tudi poln zahtevnih izzivov. Ampak zaenkrat je še v ospredju veselje ob uspehu. Jaka Kolenc.

"Oni so v drugem tekmovalnem ritmu, igrali so ves čas prvo ligo, mi niti druge ne. Ampak je bila to naša prednost na koncu, ker so bili v negazivni psihi, tako kot mi lansko sezono, ko smo prišli v kvalifikacije. Zdaj je čas, da tisti, ki so zato v klubu, razmišljajo, koga pripeljati, koga ne, kdo bo ostal in sestaviti konkurečno ekipi, da bomo tudi naslednje leto v prvi ligi."

Časa za počitek seveda ni. Nova sezona se začenja 12. avgusta, ponovno s tremi primorskimi prvoligaši. Obstanek je zagotovil sežanski Tabor, Koper in Gorica sta povratnika.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki