Trenutno se predvaja:
14. november 2019 ob 17:50 Šport

Več prijateljev ima v Kopru kot tam, kjer je odraščal

Slovenska nogometna reprezentanca se od ponedeljka mudi v slovenski Istri.

Ekipa je nastanjena v Portorožu, treningi pa potekajo na koprski Bonifiki. Selektor Matjaž Kek uigrava moštvo za tekmi z Latvijo in Poljsko, to bosta zadnja kvalifikacijska obračuna v tem ciklusu. Ob Janu Oblaku je prvi zvezdnik Josip Iličić, ki je prvič resneje opozoril nase ob igranju za koprsko Bonifiko. Prav lepe spomine na Koper je Iličič izpostavil na začetku pogovora s Primožem Čeparjem: "Presrečen sem, da smo se vrnili! Koper je moj drugi dom."

Kako uspešni so lahko s pripravami glede na neugodne vremenske razmere? "Drži, težko je, vseeno pa upam, da se bomo čim boljše pripravili na tekme, ki prihajajo. Ekipa je dokaj kompletna. To je pozitivno, da skušamo biti čim bolj skupaj in zdravi."

Iličić verjame, da lahko po tem, ko so Latvijo premagali v Rigi, proti Poljski pa odigrali najbrž najboljšo kvalifikacijsko tekmo v tem ciklusu, uspeh ponovi. Kakšni pa so njegovi cilji v njegovi skupini, kjer ima letos še tekme? "Zavedamo se, da imamo možnosti za napredovanje, to je moj nek osebni cilj."

Pa ima še stike s tistimi soigralci, ki so takrat igrali z njim za Bonifiko in s trenerjem Edijem Pobego? "Upal bi si trditi, da imam tu več prijateljev kot tam, kjer sem odraščal!"


Zadnji prispevki