Trenutno se predvaja:
14. februar 2019 ob 12:18 Šport

Velik uspeh novogoriških odbojkaric

Novogoriške odbojkarice z zmago nad švicarsko ekipo v polfinale evropskega pokala Challenge
Radio Koper/Tine Strosar|
Odbojkarice GEN-I Volleyja iz Nove Gorice so se z drugo zmago nad Schaffhausonom uvrstile v polfinale Pokala Challenge, evropski pokal tretje ravni, in s tem dosegle največji uspeh v zgodovini kluba. Foto: Radio Koper/Tine Strosar

Odbojkarice Gen-I Volleyja so v povratnem četrtfinalnem srečanju evropskega pokala challenge v domači dvorani s 3-0 premagale švicarski Schaffhausen in se zasluženo uvrstile v polfinale, kar doslej še ni uspelo nobeni slovenski ženski ekipi.

Po težko priborjeni zmagi v Švici s 3:1 pred tednom dni so Novogoričanke pričakovale težko delo tudi pred domačim občinstvom. Tokrat pa so bile nasprotnice v povsem podrejenem položaju. Goriška blokerka Tina Grudina je bila po zmagoslavju navdušena:

"Mi smo res presrečne, pričakovale smo malo več borbe z njihove strani. Ampak če so nam dale to cesto do polfinala, jo bomo vzele. Tako da res komaj čakam naslednje tekme."

Uvodna dva niza so Primorke zanesljivo dobile na 18 ter 14, še največ dela pa so imele v tretjem, ko so Švicarkam prepustile 20 točk.

Trener Vasja Samec Lipicer je navkljub gladki zmagi kot vselej iskal rezerve.

"Malo mi je žal. V drugi polovici tekme smo videli, koliko nam zadostuje za zmagat tekmo in smo pustili samo, da tekma odteče. Malo mi je škoda zaradi gledalcev."

V derbiju 16. kroga prve A ženske odbojkarske lige bodo Novogoričanke v nedeljo ob 18. uri gostile mariborski Branik. Naslednji tekmec evropskega pokala Challenge bo turški Ajdin. Prvi polfinalni obračun bodo goriške strele gostile v Novi Gorici.

Marko Lazar


Zadnji prispevki