Trenutno se predvaja:
11. oktober 2018 ob 10:27Zgodbe

Tjaša Bole Rentel: "Mi smo Skype družina"

V tokratni oddaji Primorci po svetu smo spoznali Primorko, ki že nekaj časa živi v Cape Town-u. Predstavljamo vam Tjašo Bole Réntel.

Infografika: RaKp

Res smo daleč od doma, a na srečo smo vsaj pol leta v istem časovnem pasu!

Tjaša Bole Rentel

Njena pot iz Slovenije v Južno Afriko je imela vmesno postajo. Na drug konec sveta je namreč prišla prek vmesne postaje - Amsterdama. Tjaša je danes zaposlena na Svetovnem skladu za naravo, vsaj enkrat

letno prihaja z družino v Slovenijo. V kratkem pogovoru smo spoznali, da selitev na drug konec sveta za njeno družino ni predstavljala večjega kulturnega šoka, Cape Town je namreč najbolj evropsko mesto v Afriki. Kljub temu, da predstavljajo večino prebivalstva temnopolti državljani, je moč v Južnoafriški Republiki še vedno v rokah belcev. Beseda je tekla tudi o aparhaidu, ki danes seveda ni več uradna politika države, segregacija ljudi na podlagi barve kože pa je na ulicah žal del vsakdana. Z njo se je pogovarjal Blaž Maljevac, ki je pogovor zaključil z glasbo. Tjaša poslušalcem Radia Koper svetuje, da prisluhnejo skupini FreshlyGround.

Skupina FreshlyGround je južnoafriška afro-fusion skupina, ki velja za enega izmed največjih glasbeno-izvoznih artiklov te države. Osem članska zasedba je nastala leta 2002. Do danes so izdali šest studijskih albumov.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki