Trenutno se predvaja:
20. maj 2019 ob 15:45 Zgodbe

70 let Radia Koper, 70 let čestitk

V dvorani Krajevne skupnosti v sv. Antonu smo s prireditvijo "Glasba po željah" obeležili 70-letnico Radia Koper in 50-letnico ansambla Ottavia Brajka.
Radio Koper

Poleg številnih glasbenih gostov, so bili v dvorani tudi člani Radijskega kluba Gremo plesat, ki letos praznujejo 70. rojstni dan.

Prireditev se je začela z znano melodijo, s katero na radijskih valovih začenjamo oddajo "Glasba po željah". Čestitke pa so lahko obiskovalci tokrat slišali z odra. "To je bilo lepo doživetje in hvala za lep večer. Ko sem slišala oddajo Gremo plesat, sem si rekla, da se včlanim v klub, ker bo zagotovo veselo, plesali bomo in se družili. In je res tako." Med slavljenci je bil tudi Vili Bolčič:"Sem zelo zadovoljen in presenečen. Že od malih nog poslušam Radio Koper, najraje pa "Glasbo po željah".

Na odru so se zvrstile melodije z besedili, ki nagovarjajo slavljence. Zapeli so Kvatropirci, Majda in Marjan Petan, skupina Mjav z Gregorjem Ravnikom in Ireno Vrčkovnik, pa tudi mladoporočenca Tjaša in Uroš Steklasa ter skupina Lisjaki. Ob praznovanju radijskega jubileja je izšla tudi pesmarica Ottavia Brajka. V 80-ih letih je Brajkove pesmi začel zapisovati profesor Zoran Lupinc, ki je z nekdanjima učencema zaigral Solinarsko polko. "Ko sem začel poučevati diatonično harmoniko, so k meni prihajali učenci z željo, da bi igrali te melodije. Notnega materiala ni bilo, tako sem začel to zapisovati. V njegovi melodiji se začuti ta istrski prostor: morje, sonce, veselje in hudomušnost."


Zadnji prispevki