Trenutno se predvaja:
9. september 2019 ob 13:41 Zgodbe

Boštjan Velkavrh: "Da te primerjajo z Joejem Cockerjem je velik kompliment!"

Boštjan Velkavrh je s skladbo "Dvigni me" osvojil tedenski naziv zadnje Poletne pesmi in pol. V kratkem pogovoru z nami, nam je razkril, da pripravlja izid svojega prvega albuma.
Boštjan Velkavrh je zmagovalec tedenske rubrike Pesem in pol. Foto: BV

Skladba Dvigni me je vaš prvi poedinec, drži?

Drži. To je moj prvi single iz albuma Potovanje, ki bo izšel sredi oktobra. Prva pesem na moji samostojni poti.

Gre za ljubezensko skladbo, s kom ste jo ustvarili?

Skladba je ljubezenska, kot večina mojih pesmi, tekst in nekaj osnovne melodije sem napisal sam, vendar je moje znanje igranja na glasbila zelo revno, tako da mi je glasbo in aranžmaje napisal znani primorski in slovenski glasbenik Jadran Ogrin. Njemu gredo velike zasluge za to pesem in za album, ki prihaja.

Kdaj bo ugledal luč sveta vaš prvenec?

Zgoščenka je končana, čakamo samo, da se natisne. Izšla naj bi sredi oktobra, na njej pa bo 10 pesmi.

Koliko časa ste ustvarjali album?

Album sem ustvarjal dve leti, mogoče celo tri. Najprej so nastale pesmi, potem je to vse stalo doma in čakalo na pravi trenutek. Lahko rečem, da je podobno kot pri vinu, bolj kot zori boljše je!

Pred nekaj leti ste se predstavili v televizijskem šovu, dobili ste vzdevek slovenski Joe Cocker.

Se je vzdevek obdržal?

Ja, tu pa tam se še kdo spomni tega vzdevka, vendar mene to prej zmoti, kot da bi mi koristilo. Rad bi pel kot Boštjan Velkavrh, ne kot kdo drugi. Pred leti sem posnel reklamo za enega izmed mobilnih operaterjev, ko so rabili glas od Joe Cocker-ja, nato sem se z njegovo pesmijo še predstavil na televizijskem šovu. Seveda pa je to, da te primerjajo z Joe Cocker-jem velik kompliment.

Kaj imata skupnega zasedba Lačni Franc in Boštjan Velkavrh?

Že od malih nog sem se ukvarjal z glasbo. Po vseh poskusih z znanimi in manj znanimi srednješolskimi skupinami, kjer je vedno malo zmanjkalo, da bi uspeli, sem naredil kratko pavzo z glasbenim ustvarjanjem. Začel sem organizirati koncerte in na koncertu hrvaške skupine Psihomodo pop je k meni pristopil njihov manadžer in me vprašal, če bi pel pri Lačnem Franzu. Bil sem siguren, da se šali, vendar so me res poklicali in z njimi sem posnel ploščo V peni sprememb. Zame je bil to velik preskok, imel sem dobrih 20 let, oni pa 20 let izkušenj in približno toliko albumov. Vse kar sem se naučil, sem se od njih in sem jim zelo hvaležen. Zame je bila to mala šola Rock'n'rola.

Rodili ste se v Mariboru a življenjska pot vas je pred leti prinesla na Obalo. Kje ste danes?

Živim v Kopru, vmes sem sicer imel krajšo selitev nazaj na Štajersko, vendar sem začutil, da sem postal Primorec.


Zadnji prispevki