Trenutno se predvaja:
25. februar 2019 ob 11:44Zgodbe

Fiona Johnson Kocjančič: "V prvi vrsti je priznanje potrditev, da nekdo prepozna in ceni moje delo!"

Fiona Johnson Kocjančič, plesna učiteljica, mentorica in koreografinja, ustanoviteljica plesnega centra Fiona je januarja prejela priznanje za velik doprinos pri uveljavljanju plesa kot športne discipline v Italiji kot na nivoju svetovne zveze.

Ples je njeno življenje. Tako bi na najkrajši možen način opisali Fiono Johnson Kocjančič, ustanoviteljico plesnega centra Fiona v Kopru. Plesna učiteljica, mentorica in koreografinja se zadnja leta udejstvuje kot podpredsednica mednarodne plesne zveze in športna direktorica mednarodne plesne zveze IDO (International dance organization). Da česar se loti, počne dobro, potrjuje tudi posebno priznanje, ki ga je prejela konec januarja v Italiji za velik doprinos pri uveljavljanju plesa kot športne discipline tako v Italiji kot na nivoju svetovne zveze.

Na vprašanje, ali je nagrado pričakovala, je voditeljici Aniti Urbančič med smehom odgovorila: "Ne, te nagrade nisem pričakovala, je pa z njo povezana zanimiva anekdota. Teden pred prireditvijo sem bila v Italijo povabljena kot športna direktorica, da sodelujem na največjem tekmovanju, kjer izbirajo italijansko plesno reprezentanco za vsa tekmovanja v letu v tekočem letu. Zadnji dan sojenja me je njihov predsednik povabil na prireditev čez en teden v Riminiju. Rekel je, da moram obvezno priti in da naj s seboj prinesem svečano obleko. Omahovala sem, ker sem v tistem obdobju že imela dogovorjene sestanke, pa me je ustavil, češ, da ne ni odgovor. Ker vedno zgledno sodelujemo, sem rekla, velja, naj bo. In sem prišla. Vse skupaj se je začelo z rdečo preprogo, pa limuzino, na mizi me je čakalo pismo, v katerem je pisalo, da bom prejela nagrado ... Bila sem presrečna! Na dogodku je bila prisotna celotna plesna smetana iz različnih plesnih organizacij. Zame je bilo vse skupaj neizmerno presenečenje in v veliko zadovoljstvo! V prvi vrsti pa je bila to potrditev, da nekdo prepozna in ceni moje delo. Kot neke vrste zahvala ..."

Celotnemu pogovoru, v katerem je Fiona med drugim odgovorila tudi na vprašanja, kako naporno je delo koreografov in plesalcev, ki jih opazimo ob pevskih nastopih, na primer, tudi na Emi, kaj meni o vzponih in padcih v življenju, kakšni so njeni spomini na plesne začetke, lahko prisluhnete s klikom na zgornjo povezavo.


Zadnji prispevki