Trenutno se predvaja:
13. avgust 2018 ob 16:24 Zgodbe

Kajakaši in kanuisti so napolnili Koper

Kajak kanu klub Žusterna je uspešno pripravil mednarodno regato Capris. Klub, ki ima 36-letno tradicijo, redno skrbi za organizacijo najzahtevnejših tekmovanj.

KKK Žusterna je prvi slovenski klub za kajakaše na mirnih vodah. Pozimi pripravlja državno prvenstvo v morskem kajaku, spomladi začenja s tekmami državnega pokalnega tekmovanja. Konec tedna so pripravili 29. regato Capris, tako kot prejšnja leta so prišli tudi udeleženci iz tujine. Letos so poleg Slovencev nastopali tudi Italijani, Srbi in Slovaki.

Okrog 150 tekmovalcev se je med seboj pomerilo v kajakih enosedih in dvosedih ter v kanujih. Veslali so na 200 in 500 metrskih razdaljah, med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice. Nastopili so predstavniki vseh starostnih kategorij.

"Veseli smo podpore Kajakaške zveze Slovenije, obiskala sta nas direktor Andrej Jelenc in reprezentančni selektor Jernej Abramič. Poleg mednarodne regate je potekala tudi izbirna tekma za reprezentanco. Ponosni smo, da se je v reprezentanco mlajših mladincev uvrstil Filip Toplikar, ki kaže izvrstne rezultate," je povedala predstavnica organizatorjev, Mirella Baruca.

Med člani je najboljši čas na 200 metrski dosegel Malin Titorič iz KKK Orka, ki se je najbolje odrezal tudi v dvojcu z Matejem Ivančičem na enaki razdalji. David Franca in Sebastijan Blažek iz KKK Žusterna sta slavila na 500-metrski razdalji. Najboljša med članicami je bila Szilvia Kollo iz KKK Orka, Med kanuisti je na obeh razdaljah slavil Simon Požek iz KKK Orka. Med klubi je v skupnem seštevku slavil KKK Orka iz Ankarana.

"Veselimo dejstva , da se straši in otroci navdušujejo nad tem športom. Veliko delamo na promociji, tako da bi ta šport otroci še bolje spoznali. Treningi se odvijajo zgodaj zjutraj in pozno popoldne poleti, pozimi pa je bolj aktualen fitnes," je povedala Mirella Baruca, ki je na treninge povabila nove navdušence. Celotnemu pogovoru Mihe Gorele z Mirello Baruca lahko prisluhnete na povezavi.

Primož Čepar


Zadnji prispevki