Trenutno se predvaja:
30. april 2018 ob 09:43 Zgodbe

Koprski gimnazijci so rokometni prvaki

Na finalu srednješolskega državnega prvenstva v rokometu so koprski gimnazijci prekosili konkurenco in osvojili laskavi naslov.

Gimnazija Koper se lahko pohvali z uspešnimi športniki v številnih panogah, tudi na šolskih tekmovanjih se dijaki po pravilu lepo izkažejo. V Novem mestu so se izkazali rokometaši, ki so z zmago nad domačini osvojili prvo mesto v konkurenci slovenskih srednjih šol. "To je lep uspeh, veliko zaslug zanj pa gre pripisati klubom v katerih nastopajo naši dijaki. Mi v šoli postavimo samo piko na i," je po osvojitvi naslova povedal rokometni trener in profesor na Gimnaziji Koper, Igor Poklar.

"Za uvrstitev na finalni turnir so se morali fantje prebiti skozi občinsko in področno prvenstvo nato pa so morali biti najboljši tudi v četrtfinalu in polfinalu. V finalu so bili predvsem domačini zelo motivirani vendar smo ugnali tudi njih in se veselili zmage. Zanimivo je, da jedro ekipe prihaja iz Izole, v preteklih letih so glavnino moštva sestavljali Koprčani," je še povedal Poklar, ki je izpostavil tudi dobre dosežke gimnazijcev v drugih panogah. "Omenil bi žensko odbojkarsko ekipo, ki je bila letos tretja pa tudi gimnastiko imamo zelo močno. Kot šolo smo zelo aktivni in uspešni, vse skupaj pa je dokaz, da gresta šola in šport lahko z roko v roki."

V Novem mestu je zmagovalni pokal dvignil kapetan Nejc Škerjanc. "Uspeh mi pomeni ogromno, vesel sem zaradi sebe, soigralcev in šole. bili so igralci, ki so izstopali, naša največja prednost pa je homogena celota. Poudaril bi, da je bil od malih nog moj vzornik bratranec Vasja Furlan. veliko sem bil z njim na igrišču in od njega sem se veliko naučil," je povedal Škerjanc, ki tudi zaradi statusa športnika dobro usklajuje obveznosti na obeh področjih.

Med tistimi, ki so se izkazali je bil tudi vratar Luka Logar. "Novomeščani imajo dobro ekipo, kljub temu pa smo jim v finalu hitro pobegnili. V drugem polčasu so se, na krilih navijačev, vrnili v igro vendar smo zdržali in zmagali. Obramba pred mano je bila čvrsta in vsekakor mi je bila v veliko pomoč." Luka Logar je bil eden treh članov Gimnazije Koper, ki so bili izbrani v sedmerko turnirja, ob njem je ta čast pripadla tudi Jakobu Poberaju in Domnu Stoparju. Slednji je bil tudi najkoristnejši igralec turnirja.

Pogovorom z Igorjem Poklarjem, Nejcem Škerjancem in Luko Logarjem lahko prisluhnete na povezavi.

Dijaki, ki so zastopali Gimnazijo Koper: Luka Logar, Nejc Škerjanc, Urh Jakob Poberaj, Domen Stopar, Erik Smej, Luka Milunović, Jan Peharc, Črtomir Grlj, Jan Tunanović, Luka Orbanič, Vid Miklavec, Simon Škabar, Leon Alessio. Trener: Igor Poklar

Primož Čepar


Zadnji prispevki