Trenutno se predvaja:
30. januar 2017 ob 13:45Zgodbe

Lea Sirk: "Plavam v glasbenem bazenu in uživam."

Pevka, flavtistka, učiteljica petja in še marsikaj, se vrača na oder Eme s skladbo, polno čustev.
Lea Sirk in Iztok Novak Easy. Foto: Radio Koper

Svojo glasbeno pot je Lea Sirk začela pri petih letih v Glasbeni šoli Koper, kjer se je začela učiti igranja na flavto. Srednjo šolo je zaključilo predčasno in z odliko, študij flavte pa nadaljevala na Konservatoriju za flavto v Ženevi, kjer je diplomirala in magistrirala. V času šolanja se je uveljavila tudi na področju petja, ki je še danes njena velika strast. Leta 2014 je izdala svoj prvi samostojni album Roža.

Kmalu bo izšla njena nova plošča, ki bo nekaj posebnega, pravi. Prvo skladbo bo predstavila na odru Eme, kamor se vrača po nekajletnem premoru. "Ema bo zame odličen videospot. Naredili smo mešanico močne emocije in svobode z ritmom. Želeli smo sodobnejši zvok, zato sva z Gabrom (življenjski partner in soavtor pesmi, op. a.) poiskala tudi zunanjo pomoč. Ne bom sama na odru, vokalno pa bo to zame velik preizkus."

Ema je tekmovanje, ampak to je le del moje zgodbe, še pravi simpatična Primorka, ki bo na tokratnem tekmovanju za pesem Evrovizije edina zastopala to pokrajino. Zanimivo pa je, da bo na Emi pravzaprav nastopila večkrat, saj je še vedno zelo iskana spremljevalna pevka. Zelo ji je žal, da na tekmovanju ne bo Maje Keuc. "Res sem verjela, da bo 100 let pred vsemi s svojo pesmijo. To bi bil vrhunski izdelek. Spet ne na prvo žogo. Ampak festival je izgubil veliko zvezdo."

Kot otrok si je želela biti na odru. "Imam veliko strast do plesa, do igre, tudi voditeljica bi bila. Na koncu počnem to, o čemer sem sanjala." Lea je v pogovoru z Iztokom Novakom Easyjem zelo odkrito govorila tudi o tem, kako težko je ustvarjati in ves čas delati skupaj z življenjskim partnerjem. Prisluhnite pogovoru s klikom na zgornjo povezavo, spodaj pa si lahko ogledate njen videospot z zadnjega albuma.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki