Trenutno se predvaja:
15. april 2021 ob 10:12 Zgodbe

Marežgani premagali 83 šol

V akciji "Skači s kolebnico, preskoči covid!" je sodelovalo 84 slovenskih šol, največ poskokov, 281.853, so zbrali v OŠ Ivana Babiča - Jagra Marezige.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Spletna stran www.kdorneskacenislovenc.si je namenjena spodbujanju zdravega načina življenja. Organizatorji so si za cilj zadali, da s slovenskimi osnovnošolci v desetih dneh zberejo 2.111.641 poskokov čez kolebnico. Za vsakega prebivalca Slovenije torej po en skok. Cilj so konkretno presegli, saj so zbrali 3.389.974 poskokov.

So si pa poleg tega cilja želeli tudi, da bi učenci ugotovili, da je lahko skakanje s kolebnico tudi igriva in zabavna aktivnost, ki povzroča dobro voljo, dobro počutje, zdravje in gibalni napredek. Kdo je zbral največ poskokov? Učenci Osnovne šola Ivana Babiča - Jagra Marezige!

Zakaj so se priključili, je za naš radio povedal ravnatelj Matej Kos: "Podobno kot ostali učenci in učitelji smo v času pouka na daljavo začutili veliko potrebo po gibanju in smo prav čakali eno tako akcijo, v kateri lahko vsi sodelujemo. Gre za to, da rabimo gibanje in tega je bilo v zadnjem času premalo."

Kako so učenci sprejeli vse skupaj? "Bistvo je, da otroci skozi igro do znanja, skozi gibanje pa do uspeha. To je moto naše šole, akcija je prišla v pravem trenutku. Vsem otrokom vseh slovenskih šol želim čim več takih in podobnih akcij!"

A. U.


Zadnji prispevki