Trenutno se predvaja:
20. julij 2020 ob 12:19 Zgodbe

"Michelin je prišel ob pravem času!"

V Michelinov vodnik se je uvrstilo kar nekaj primorskih restavracij. Posebej velja izpostaviti tri restavracije z zvezdicami. Tokrat smo predstavili Hišo Franko iz Kobarida, ki je poleg dveh zvezdic prejela tudi posebno nagrado za trajnost.
Ana Roš in Valter Kramar, ki stojita za Hišo Franko. Foto: BoBo
Ana Roš in Valter Kramar, ki stojita za Hišo Franko. Foto: BoBo

"Zdaj imamo končno črno na belem, da je Slovenija dobra gastronomska destinacija," je ob predstavitvi Michelinovega vodnika povedala Ana Roš. "Trud vseh let je s tem potrjen in poplačan," pa je dodal njen partner in sommelier v Hiši Franko, Valter Kramar. "Upamo, da bomo dve zvezdici obdržali. Že to, da jih obdržimo, bo za nas velik izziv," je še dodal.

Poleg zvezdic je Ana Roš prejela tudi posebno nagrado za trajnost. Prejmejo ga kuharski mojstri, ki se zavzemajo za ohranjanje okolja in so iznajdljivi pri uporabi trajnostnih praks pri vsakodnevnem delu. "Zadnja leta je po svetu velik trend, da se kuha lokalno in uporablja lokalna živila. Mi v Hiši Franko smo to formulo in to filozofijo vedno upoštevali. Za nas je pomembno, da proizvajalca naših živil poznamo osebno in vemo, za kakšno kvaliteto gre," je še povedal Kramar.

Meta Škvarč

V rubriki Predstavljamo zvezde smo tokrat predstavili Hišo Franko.

Zadnji prispevki