Trenutno se predvaja:
10. maj 2019 ob 11:01 Zgodbe

S 160-kilometrsko preizkušnjo se začenja Ultra Trail Vipavska dolina

Festival teka v naravi Ultra Trail Vipavska dolina, ki ga pripravljata Športno društvo Tura in Zavod za šport Ajdovščina, se letos odvija že peto leto. Udeležilo se ga bo okrog 1000 tekačev iz 30 držav, tudi Singapurja, Južne Afrike, Avstralije, Brazilije
UTVV/Luka Fabčič|
Foto: UTVV/Luka Fabčič

Trideset, petdeset in 100-kilometrski razdalji so letos dodali še 100 milj oziroma 160 kilometrov dolg tek, ki bo zaobjel celotno Vipavsko dolino. Vodja prireditve Boštjan Mikuž:

"Želja je bila že prvo leto, ampak to je kar velik logistični zalogaj in smo malo preizkušali terene. Odziv občine je bil zelo pozitiven, v organizacijskem odboru zelo zadovoljni tudi s sodelovanjem z drugimi občinami. Je pa ta 100-miljska preizkušnja zanimiva predvsem za tuje tekače. Se pravi na 100 milj se res odpravijo tekači iz Japonske, Kitajske, oddaljenih krajev. Ker je to pač nek produkt, ki ga tekači iščejo po svetu, in s tem dobimo na mednarodni prepoznavnosti na teži dogodka v Ultra Trailu."

Start na najdaljšo preizkušnjo bo ob 18. uri, najhitrejše v cilju pričakujejo jutri okrog 14. ure. Tekači na ostalih dolžinah pa se bodo na proge podali jutri.


Zadnji prispevki