Trenutno se predvaja:
2. julij 2018 ob 15:44 Zgodbe

Z leti bo še boljša

Anja Osterman je na sredozemskih igrah v Tarragoni osvojila tretje mesto na 500-metrski razdalji. Koprska kajakašica ima visoke ambicije tako v konkurenci enojcev kot tudi dvojcev.

Anja Osterman je pod vodstvom Vladimirja Jakomina začela veslati pri desetih letih, prav trenerju Adrie Ankaran pa se zahvaljuje za uspešen začetek športne poti. V lanski sezoni je začela sodelovati s Špelo Ponomarenko Janić, tandem je pod vodstvom Stjepana Janića takoj žel uspehe na svetovni ravni.

Zavoljo Špeline nosečnosti letos dekleti ne tekmujeta v dvojcu, Anja pa se je s sredozemskih iger v Tarragoni vrnila z bronasto medaljo. V finalu kajakašic na 500 metrov je osvojila tretje mesto, na 200 metrov pa je bila peta. "Prvi občutek je bil ta, da če bi odveslala tako, kot znam, bi bila to zlata in ne bronasta medalja. Še vedno sem se vesela, da sem dobila medaljo, vendar vsak športnik v sebi ve, kdaj odvesla dobro in kdaj ne in takrat sem vedela, da zmorem več."

Anja svoje nastope komentira z zanimivo razlago. "Pri meni je značilno, da me med tekmo zagrabi panika. Tudi, če vem, kako moram odveslati, naredim čisto obratno in večkrat me prav to loči od najboljših. Iz napak se učimo, upam, da to velja tudi zame." Tekme so bile v kratkem razmaku, tako da je bila na drugi preizkušnji že utrujena. Anja sicer velja za zelo borbeno tekmovalko. "Če ne dam vsega od sebe sem v cilju razočarana sama nad sabo. Če ne greš do konca, nima smisla tekmovati," je odločna Ostermanova.

V konkurenci kajakašic največkrat izmenja mnenja z angleško govorečimi tekmicam. "S tistimi, ki ne govorijo angleško se samo pozdravimo, praviloma pa gre za prijazne in nasmejane punce, nezdravega rivalstva ni." Na tekmah je, po Anjinih besedah, odlično vzdušje.

Pred Anjo je še dolga tekmovalna pot, visoke ambicije ima tako v enojcu kot tudi dvojcu. "Jaz sem šele na začetku, z nabranimi izkušnjami bo vse lažje. Po tridesetem letu se komaj začne in Špela je dokaz, da leta niso ovira, ampak prednost," razmišlja dobitnica bronastega odličja. Celotnemu pogovoru Anje Osterman in Iztoka Novaka Easyja lahko prisluhnete na povezavi.

Primož Čepar


Zadnji prispevki