Trenutno se predvaja:
23. september 2019 ob 11:44 Šport

Arrigoni gre z dvema trenerjema po nov naslov

Izolanke so dobro začele namiznoteniško sezono, po serijskih naslovih so tudi letos pričakovanja visoka.

Igralke Arrigonija so že na uvodu v sezono poskrbele za prvo lovoriko, zanesljivo so si priborile pokalni naslov. V finalu je padla Ljubljana, ki je bila lani tekmica Primork v odločilnih tekmah državnega prvenstva. "V pokalu so pravila tekmovanja nekoliko drugačna kot v prvenstvu, Ljubljančanke smo gladko premagale s 3:0," je povedala najizkušenejša Izolanka Jana Ludvik. Arrigoni je trikrat zapored osvojil državni naslov, vsaka lovorika ima posebno zgodbo. "Najtežje in tudi najslajše je bilo prvič. Finala so bila vedno napeta, spomnim se tekem z Muto, ko je bilo vse skupaj na meji. Tudi letošnjo sezono smo začeli zelo dobro, gladko smo premagale Logatec in verjamem, da se lahko spet zavihtimo na državni prestol. Liga ostaja močna, vse ekipe si nas želijo premagati, kot rečeno pa verjamem v našo kvaliteto."

Ljubljana, Vesna Zalog in Logatec sodijo med tiste ekipe, ki bodo zahtevne tekmice v boju za obstanek. Tekme Izolank si je mogoče v živo ogledati na socialnih omrežjih, igralke pa si še bolj želijo spodbude v dvorani. Ob Jani ekipo sestavljata Urška Čokelj in Lea Pavlin. Udarnemu triu pomagata še Alenka Ačimovič in Minea Ljuca. Novost v letošnji sezoni je, da bosta ekipo vodila dva trenerja, Sašu Lasanu se je pridružil Zdenko Švab, ki je uspešno okreval po bolezni. Ekipa je v Kranjski gori oddelala kondicijske priprave, glede na začetek sezone so bile uspešne. "Vesele smo, da se je ekipi znova pridružil trener Zdenko Švab, verjamem, da bomo z dvema trenerjema še boljše kot smo bile doslej." dodaja Ludvikova. Pri Arrigoniju vabijo otroke, da se pridružijo vadbi. "Imamo dvomesečni brezplačni tečaj, lahko pridejo tudi predšolski otroci. Starši lahko vse informacije dobijo v naši dvorani. Toplo priporočam zgodnji začetek vadbe saj gre za športno panogo, ki je zahtevna, določene zakonitosti je dobro spoznati že v rosnih letih."

Veliko znanja lahko mladim prenese tudi Jana, ki je bila pred leti standardna reprezentantka, njen razpoznavni slog pa je bila vrhunska obrambna igra. Zanimivo, da je v otroštvu igrala namizni tenis tudi z Mitjo Gasparinijem, ki je zdaj eden najboljših slovenskih odbojkarjev. "Verjamem, da je Mitja izbral pravi šport, vidimo kako je uspešen v odbojki". Jana je s partnerjem Žigo Renerjem, ki je košarkarski sodnik, ljubezen do športa prenesla tudi na otroka, starejši sin se je že začel ukvarjati z namiznim tenisom. "Ni bilo konkurence s košarko, jasno je bilo, da se mora ukvarjati z namiznim tenisom, ha,ha,ha...", je zaključila Jana. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na povezavi.

Primož Čepar


Zadnji prispevki