Trenutno se predvaja:
11. januar 2020 ob 08:29 Šport

Camoranesi v Sežani: "Čaka nas delo!"

Tabor je predstavil novega trenerja Maura Camoranesija. Da so obeta velik medijski dogodek, je bilo jasno ob prihodu na sežanski stadion Rajka Štolfe, kjer domuje Tabor, edini primorski prvoligaš v tej sezoni.
43-letni trener argentinskih korenin se je predstavil javnosti. Foto: Radio Koper/ Sandi Škvarč
43-letni trener argentinskih korenin se je predstavil javnosti. Foto: Radio Koper/ Sandi Škvarč

Množica snemalcev in fotoreporterjev je bila pripravljena ovekovečiti trenutek, ki je imel tudi zgodovinski pridih: prihod prvega trenerja na klop slovenske nogometne ekipe, ki se ponaša z naslovom svetovnega prvaka. Camoranesi je z Italijo osvojil Mundial leta 2006 v Nemčiji, večino klubske kariere je bil član Juventusa, s katerim je pred sedemnajstimi leti igral v finalu lige prvakov. Trenersko kariero je začel v rojstni Argentini in Mehiki. S prihodom v Slovenijo se želi po tej plati predstaviti tudi v Evropi. Vseeno gre za presenečenje, da je za svoj prvi tovrstni izziv izbral ravno Slovenijo. Zakaj?

"Če želiš opravljati ta poklic, moraš potovati po svetu. Več kot polovica trenerjev na evropskih prvenstvih je tujcev. Čaka nas delo!"

Foto: Radio Koper/Sandi Škvarč

Zaveda se, da ga v Sežani čaka boj za obstanek v prvi ligi, kar bo ob siceršnjem spoznavanju s slovenskim klubskim nogometom dodaten zalogaj. S seboj je pripeljal tudi dva sodelavca, ki bosta z njim delovala v strokovnem štabu, njegov pomočnik pa bo donedavni trener Almir Sulejmanovič. Spomladanski del prvenstva se bo začel 22. februarja.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki