Trenutno se predvaja:
16. oktober 2019 ob 10:19 Šport

Košarkarski Still ballin’ je izziv za Sežance in Tržačane

Projekt Still Ballin’ je namenjen mladim košarkarjem in njihovim trenerjem iz štirih držav
Predsednica AŠZ Jadran Ivana Milič in vodja športnega programa KK Mesarija Prunk Sežana Marko Likar. Foto: Radio Koper/Primož Čepar
Predsednica AŠZ Jadran Ivana Milič in vodja športnega programa KK Mesarija Prunk Sežana Marko Likar. Foto: Radio Koper/Primož Čepar

Uspeh na razpisu programa Erasmus + pomeni, da bodo sežanski in tržaški košarkarji s projektom Still Ballin' del evropske mladinske košarkarske mreže. Sodelovali bodo mladi košarkarji in košarkarice ter trenerji.

Predsednica amaterskega športnega združenja Jadran Ivana Milič je navdušena, da so uspeli na razpisu. " V trenutku , ko sem izvedela, da smo uspeli na razpisu, sem bila res srečna. Občutek bi lahko primerjala s tistim, ko čakaš otroka. Mladim bomo dali priložnost, da spoznajo nova okolja in od tam črpajo nova znanja, ki presegajo strogo košarkarsko področje."

Tudi vodja športnega programa košarkarskega kluba Mesarija Prunk Sežana Marko Likar ne skriva navdušenja. "To je velika stvar za naš klub, je prvi evropski projekt, ki smo ga pridobili. Trudimo se pri delu z mladimi, lani smo bili med šestimi v državi, napori se obrestujejo. Veselimo se sodelovanja pri zanimivem projektu."

Projekt Still Ballin' želi ustvariti evropsko mrežo športnih strokovnjakov, ki bo prinesla mednarodno razsežnost lokalni mladinski košarki. Ta mreža bo mladim športnikom in trenerjem nudila pomoč pri košarki in tudi dala ideje za kariero po športni poti. Partnerji projekta so še belgijska nevladna organizacija Evolution Academy, nizozemska fundacija Stichting He-Ro Talent Development in Košarkarska zveza Furlanije Julijske krajine. Projekt bo trajal od 1. januarja 2020 do 31. maja 2021, njegova skupna vrednost je 75.000 evrov, kar 80 % tega zneska pa bo prispevala Evropska unija. Skupno se je na razpis prijavilo skoraj 800 projektov, le 260 pa je bilo pri tem uspešnih.

Primož Čepar


Zadnji prispevki