Trenutno se predvaja:
6. december 2019 ob 11:58 Šport

Naš športnik bo spet združil Primorce

Tradicionalna prireditev Naš športnik bo 19-ega decembra v dvorani svetega Frančiška v Kopru. Športni novinarji so izbrali kandidate za najboljše primorske športnike v ženski, moški in ekipni kategoriji.
Podeljene nagrade najboljšim primorskim športnikom. Foto: Tomaž Primožič, FPA
Podeljene nagrade najboljšim primorskim športnikom. Foto: Tomaž Primožič, FPA

Potem ko je lansko nagrajevanje najboljših primorskih športnikov z obeh strani meje gostila Gorica, bo letošnja šestintrideseta skupna prireditev Naš športnik v Kopru. Dvorana svetega Frančiška bo športnike gostila devetnajstega decembra ob dvajsetih, prireditev boste lahko neposredno spremljali na naših radijskih valovih ter na Radiu Trst A.

Novinarji Primorskih novic, Primorskega dnevnika, deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino, spletnega portala Slosport in Radiotelevizije Koper-Capodistria so izbrali nagrajence v vseh treh kategorijah, zmagovalci bodo znani na prireditvi.

Pri dekletih se za zmago borijo jadralki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol, jadralka razreda 49er FX Jana Germani, teniška igralka Andreja Klepač, judoistka Andreja Leški, odbojkarica Tina Grudina in kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. V moški konkurenci najdemo kanuista Luko Božiča, košarkarja Alena Hodžića, odbojkarja Janija Kovačiča in Jerneja Terpina, balinarja Anžeta Petriča in kolesarja Jana Tratnika. Pri ekipah so v igri za naslov odbojkarice GEN I-Volleya, odbojkarji Salonita, namiznoteniške igralka Krasa in Arrigonija, košarkarji Kopra Primorske in igralci košarke 3x3 iz Pirana. Z medijskimi hišami v sodelovanju z Mestno občino Koper dogodek pripravlja tudi Združenje slovenskih športnih društev v Italiji. Prireditev bo popestril zabavno glasbeni program s sloganom "Življenje je šport, šport je življenje". Za izvedbo bo poskrbela gledališka skupina društva Trillek s Cola.

Foto: Radio Koper

NAGRAJENKE
JANA GERMANI, jadralka
TINA GRUDINA, odbojkarica
ANDREJA KLEPAČ, teniška igralka
ANDREJA LEŠKI, judoistka
TINA MRAK, VERONIKA MACAROL, jadralki
ŠPELA PONOMARENKO JANIĆ, ANJA OSTERMAN, kajakašici na mirnih vodah

NAGRAJENCI
LUKA BOŽIČ, kanuist na divjih vodah
ALEN HODŽIĆ, košarkar
JANI KOVAČIČ, odbojkar
ANŽE PETRIČ, balinar
JAN TRATNIK, kolesar
JERNEJ TERPIN, odbojkar

NAGRAJENE EKIPE
GEN -I VOLLEY (odbojka)
KK KOPER PRIMORSKA (košarka)
KK 3x3 PIRAN (košarka 3x3)
NTK ARRIGONI (namizni tenis)
OK SALONIT ANHOVO-KANAL (odbojka)
ŠK KRAS (namizni tenis)


Zadnji prispevki