Trenutno se predvaja:
9. julij 2019 ob 14:46 Šport

Primož Marinko si želi boljšega ligaškega tekmovanja

Novi predsednik Balinarske zveze Slovenije prihaja iz Kolombana, odraščal je v Piranu, za balinanje ga je navdušil stric.

32-letni Primož Marinko je s svojim programom prepričal, na volitvah ni imel protikandidata, s svojo mladostjo in zagnanostjo pa prinaša svež veter v balinarske vrste. "Moja balinarska pot se je začela pred 18 leti, zamenjal sem nekaj klubov v slovenski Istri in igral v prvi državni ligi. Funkcionarska pot me je najprej pripeljala na mesto sekretarja območne zveze slovenske Istre, nato sem bil delegat na mednarodni balinarski zvezi. Zdajšnja predsedniška funkcija je nadgradnja tistega, kar sem počel do zdaj," je povedal Marinko, ki je navdušen nogometni navijač, srce mu bije za Milan. Ob nogometu se je ukvarjal tudi s streljanjem z zračnim orožjem, nato pa se je odločil, da se posveti balinanju.

S prejšnjim predsednikom BZS, Sandijem Kofolom, je dobro sodeloval, kljub temu pa obljublja nekatere spremembe. "Program je ambiciozen, to sem povedal tudi delegatom na skupščini. Največji izziv je na klubskem področju, želimo si večjega sodelovanja med klubi pa tudi večje pomoči tem klubom. Nekateri imajo velike finančne težave in so na robu propada. Pisarna BZS mora postati servis, ki bo na voljo vsem klubom in balinarjem. Izboljšati moramo tudi marketing, saj razpolagamo z odličnim produktom, ki je naša balinarska reprezentanca. Slednja osvaja medalje na vseh največjih tekmovanjih. Od osamosvojitve do zdaj je bilo osvojenih kar 215 medalj na velikih tekmovanjih."

Ob tem si želijo razpoznavnosti dodatnih produktov, kot so balinarska superliga in druge državne lige. Cilj je kvalitetno trženje balinanja. "Želimo si večjega povezovanja z Olimpijskim komitejem Slovenije, Univerzo na Primorskem in Univerzo v Ljubljani, s katerimi bi pridobili dodatno strokovno znanje pri delu s športniki na najvišji ravni. Dobro bi bilo, da bi po vzoru drugih športnih zvez pridobili nacionalni pripravljalni center," pravi Marinko, ki poudarja pomen dobrega dela z mladimi. V luči izboljšanja statusa novi predsednik obljublja pospešeno sodelovanje z Ministrstvom za šport, Olimpijskim komitejem Slovenije in Fundacijo za šport. Celoten pogovor z novim predsednikom BZS lahko slišite na povezavi.

Primož Čepar


Zadnji prispevki