Trenutno se predvaja:
5. februar 2019 ob 10:59Šport

Privlačni skoki napolnili Bonifiko

Minuli konec tedna je v Kopru potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave.

Danimir Azirović ob enem od tekmovalcev. Foto: ŠK Flip Piran

Foto: ŠK Flip

Minuli konec tedna je v dvorani Bonifika potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Dogodka, ki ga je pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije pripravil Športni klub Piran, pomagali pa so tudi pri ŠK Flip Capris, se je udeležilo kar 560 tekmovalcev iz cele Slovenije. Tekmovanje je v popolnosti uspelo, saj so obiskovalci Areno Bonifka dodobra napolnili. V zanimivih skokih so uživali vsi, predvsem tisti najmlajši.

Tisto, kar si vsak organizator po izpeljanem tekmovanju želi slišati, so besede pohvale. Državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave je v popolnosti uspelo. "S tekmovanjem sem izredno zadovoljen. Prejeli smo veliko pohval, tudi s strani medijev. V Bonifiko nam je uspelo spraviti veliko ljudi, kar je še dodaten uspeh. Če pogledamo, koliko ljudi je obiskalo ta športni dogodek, je številka 1600 kar zavidanja vredna," je po odlično organiziranem tekmovanju povedal predsednik ŠK Flip Piran Danimir Azirović. S sodelavci že vrsto let skrbi za organizacijo različnih športnih dogodkov. Vsakič znova si prizadevajo pripeljati čim več akrobatov in akrobatk, ki s svojimi dih jemajočimi skoki na tribune privabljajo veliko obiskovalcev.

"Koper je infrastrukturno odlično urejen. Že pred tem smo v Bonifiki organizirali različna tekmovanja. Vsi klubi so se tu počutili najbolje in nekako s skupnim dogovorom je padla odločitev, da se državno prvenstvo ponovno vrne v slovensko Istro, natančneje Koper," je o pomembnem dejavniku, s katerim so pridobili organizacijo tega dogodka, spregovoril Azirović.

Čeprav je šlo za državno prvenstvo in so rezultati pomembni za vsakega športnika, pa je bil predsednik piranskega Športnega kluba Flip Azirović navdušen predvsem nad trudom otrok svojega kluba, ki vsakič znova dajejo vse od sebe: "Naši otroci so bili zelo uspešni. Zagotovo je pomembno, da smo imeli v vseh kategorijah nekoga na stopničkah za zmagovalce. A kljub temu meni osebno največ pomeni trud otrok na treningih in ne nazadnje želja na sami tekmi."

Atraktivni športi vedno znova privabijo množice ljudi, ki lahko zares uživajo. Prav tako je pomembno, da imajo klubi dovolj podmladka, ki potem skrbi za razvoj takega športa. Ne nazadnje pa imajo mladi priložnost kakovostnega preživljanja prostega časa, česar v današnji družbi precej primanjkuje. "Na naš klub smo izjemno ponosni. Imamo ogromno otrok, ki pridno trenirajo. Najbolj pa me veseli dejstvo, da imamo v naših vrstah tudi 17, 18 in 19-letnike, ki svoj prosti čas preživljajo v dvorani in ne na ulici," je še zaključil Azirović.

Armin Sejarić


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki