Trenutno se predvaja:
10. september 2019 ob 08:47 Šport

Rolkarji začasno na Markovcu, želijo si nov skate park

Športno društvo Obala Riders bo 21-ega septembra slovesno odprlo svoj začasni prostor. Rolkarji, BMX vozniki in kotalkarji so našli svoj prostor na Markovcu.
Radio Koper
V društvu, ki deluje 15 let si želijo da bi prihodnje leto zaživel skate park za koprskim olimpijskim bazenom. Foto: Obala Riders

Obala Riders združuje okrog 50 rolkarjev, BMX voznikov in kotalkarjev, na začetku delovanju pred 15-imi leti pa je bilo aktivnih več sto navdušencev. Prelomna točka se je zgodila leta 2011, ko je neurje razdejalo park za rolkanje na Bonifiki, do obnove pa nato, kljub številnim obljubam, ni prišlo nikoli. Društvo je delovalo na več lokacijah, nekaj časa tudi v prostorih nekdanjega INDE-ja. Zdaj so si začasni dom našli na Markovcu. Prostor nekdanjega balinišča so s prostovoljnim delom in s sredstvi pridobljenimi na razpisu Centra mladih Koper, hitro spremenili v prijeten skate park. Slovesno odprtje bi moralo biti prejšnjo soboto, vendar je neljubi dogodek prekrižal načrte. Predsednik društva, Aljaž Jerman:

"Nekdo nam je zakuril na novo postavljeno rampo, ki smo jo delali tri tedne. Dali smo poziv za zbiranje sredstev oziroma denarne pomoči za sanacijo, ker smo bili na tesnem z denarjem. Zdaj smo že v fazi sanacije."

Odprtje parka bo tako 21-ega septembra. Nekdanje balinišče na Markovcu bo njihov začasni dom, prihodnje leto se namreč obeta skate park za olimpijskim bazenom na Bonifiki.

"Letos računamo na to, da bo občina uredila projektno dokumentacijo, leta 2020 pa se bo morala začeti gradnja."

Najboljši svetovni rolkarji in BMX vozniki bodo prihodnje leto nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu, odprtje novega centra v Kopru bi tako sovpadalo s pomembnima mejnikoma za ti športni panogi.

Primož Čepar


Zadnji prispevki