Trenutno se predvaja:
30. november 2020 ob 14:00 Šport

Se bodo primorski nogometni prvoligaši pobrali po črnem vikendu?

Foto: NZS
Foto: NZS

Koper bo gostil tekmo ženske izbrane vrste, Slovenke se bodo jutri pomerile z Estonijo.

Dolga klop in zgoščena kvaliteta mariborskega Tabora je Štajercem po 14 krogih državnega prvenstva prinesla manjšo prednost. Mauro Camoranesi daje priložnost številnim igralcem, zaenkrat se mu ta formula obrestuje. Maribor ime pred Muro tri točke prednosti, Olimpija zaostaja štiri, Koper pa pet točk. Koprčani so v Murski Soboti izgubili prvič po četrtem krogu, za uspeh so pokazali premalo, kljub temu pa so imeli malo pred koncem celo priložnost za popoln izkupiček.

Nogometaši sežanskega Tabora v Mariboru nikakor niso razočarali, strogo dosojena 11-metrovka pa je favoritom vendarle prinesla tri točke. Gorica je v Kidričevem po preobratu ostala praznih rok, poraz je hud udarec v boju za obstanek.

Novogoričani bodo v sredo iskali pot z repa razpredelnice, v Športni park prihajajo Domžale. Zmaga bi dvignila delnice ekipe Gordana Petriča, neuspeh bi še močneje zazibal njeno barko. Koper bo priključek z vrhom lovil proti Aluminiju, ki ga je izločil v osmini finala pokalnega tekmovanja.

Zanimivo bo videti, za kakšno udarno zasedbo se bo odločil Miran Srebrnič, rotacija proti Muri se ni najbolj posrečila. Sežanski Tabor bo v četrtek doma igral s Celjem, trtenutno peto mesto je dober dosežek, veljalo bi izkoristiti negativen niz gostov.

Jutri bo Koper v znamenju ženskega reprezentačnega nogometa, Slovenke, ki jih vodi Borut Jarc, bodo ob 18.00 gostile estonsko izbrano vrsto.

Primož Čepar


Zadnji prispevki