Trenutno se predvaja:
28. oktober 2019 ob 10:50 Šport

Slovenci vse bliže nastopu na svetovnem prvenstvu [futsal]

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je s prvim mestom na kvalifikacijskem turnirju za nastop na prihodnjem svetovnem prvenstvu v Skopju, naredila nov korak naprej v želji, da se prvič v zgodovini uvrsti na svetovno prvenstvo.
Slovenska futsal reprezentanca v Skopju. Foto: Sandi Škvarč

Pot do tja pelje preko januarskega razigravanja v katerem se bo za šest mest, ki so še na voljo Evropi, sedmo pripada gostitelju Litvi, potegovalo 16 reprezentanc. Odločilna je bila včerajšnja zmaga proti neugodni reprezentanci Kosova, ki so jo po začetnem zaostanku naši premagali s 7:1 in na koncu na prvem mestu z boljšo gol razliko prehiteli Ukrajino, ki prav tako napreduje med šestnajsterico. Slovenska reprezentanca je imela ponovno močan primorski pečat: ob kaznovanem selektorju Andreju Dobovičniku jo je vodil njegov pomočnik Matej Kavčič, pomembno vlogo je imel izkušeni Tolminec Kristjan Čujec, iz Posočja prihaja tudi Nejc Hozjan, iz Izole Nik Zajc. Brez minutaže je ostal le Žan Koren iz Kobarida.

Žreb bo v začetku novembra na sedežu Uefe v švicarskem Nyonu. NZS Slovenije bo danes ob 12.00 z Laškim vložila kandidaturo za izvedbo enega od štirih januarskih turnirjev s po štirimi ekipami. Zmagovalci le teh se bodo neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo, drugouvrščeni bodo odigrali dodatne kvalifikacije za zadnji prosti mest med evropsko sedmerico na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki se v Evropo vrača po dvaindvajsetih letih.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki