Trenutno se predvaja:
20. avgust 2019 ob 09:49 Šport

Začeli priprave na zgodovinsko sezono

Košarkarji iz Kopra, ki so v lanski sezoni osvojili naslove v vseh tekmovanjih v katerih so nastopali, so pod novim imenom začeli priprave na sezono 2019/20. Sixt Primorska je odslej Koper Primorska.
Radio Koper
Američan Lance Harris, ki bo novembra dopolnil 35 let, bo v Slovenijo prispel konec tedna, nekaj dni zasluženega počitka pa je dobil tudi Sašo Ciani, ki je z nastopi na evropskem prvenstvu minulo soboto. Foto: Sandi Škvarč/Radio Koper

V ospredju je preboj v prvo Jadransko ligo, ki predstavlja tudi največji izziv, obenem bodo tekme s Crveno zvezdo, Partizanom, Cibono, Zadrom in drugimi velikimi klubi iz regije tudi poseben magnet za gledalce. Trener Jurica Golemac je na druženju z novinarji izpostavil:

"Veseli smo, da smo boljši kot lansko leto, ker je zelo težko. Gremo na neko višjo stopničko. Triletni plan, ki je veljal do zdaj smo izpolnili, smo prišli v ABA ligo, zdaj gremo naprej. To leto bi rad, da nas spoštujejo in da pokažemo, da si zaslužimo ABA ligo."

V ekipi so štirje novinci: slovenski reprezentančni center Žiga Dimec, mladi organizator igre Nejc Barič, bosanski krilni igralec Aleksandar Lazič in ameriški branilec Stephen Holt. Kapetanski trak bo še naprej nosil Koprčan Alen Hodžić:

"Za zdaj je ekipa sestavljena. S temi novinci se moramo še dodobra spoznat, kar mislim, da ne bo težko. Nekaj fantov smo že spoznali in so vsi v redu. Izziv za vse nas je velik. Mislim, da se bomo zdaj dobro pripravili in šli optimistično in pozitivno v novo sezono."

Priprave bodo potekale v domači Areni Bonifika, kjer bo v začetku oktobra na uvodu v novo domače prvenstvo gostovala ekipa Laškega, premierni nastop v Jadranski ligi pa bodo Koprčani doživeli na gostovanju pri beograjski Crveni zvezdi.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki