Trenutno se predvaja:
8. julij 2018 ob 00:32Zgodbe

25 let Kinološkega društva Obala: "Poligon je naš prvi dom."

Po skromnem začetku je nastalo največje društvo ljubiteljev psov v slovenski Istri, ki ima več kot 70 članov in vedno več inštruktorjev.
KD Obala

Kinološko društvo Obala praznuje 25 let. Začetki niso bili lahki, a z vztrajnostjo zanesenjakov in ljubiteljev psov je danes preraslo v največje društvo na Obali z več kot 70 člani. V društvu se nenehno izobražujejo, organizirajo predavanja in delavnice za vse, ki jih tematika zanima. Kinološka področja nudijo pisano paleto športnih dejavnosti za vodnike in pse, zato ima društvo Obala tudi več inštruktorjev z licenco, kar potrjuje njihovo strokovnost in znanje na posameznih področjih.

"27. februarja 1993 smo se zbrali v koprski Taverni in ustanovili Kinološko društvo Obala. Bilo nas je le 14. Začetki so bili res težki. Prvo leto nas Kinološka zveza ni priznala, kar se je kasneje vendarle zgodilo. Šolanje smo izvajali na neograjenem improviziranem poligonu športnega centra Bonifika. Struktura ljudi in psov je bila popolnoma drugačna kot danes. Psi so bili večinoma nemški ovčarji, rotvajlerji, dobermani ... Na šolanje so hodili večinoma moški, ženske le izjemoma. Danes je ravno obratno. Med tečajniki prevladujejo ženske, psi so na nek način bolj umirjeni, športni, manjši, ne presegajo 30 kg. Tako, da je kar nekaj razlik," je povedal inštruktor in vodnik belgijskega ovčarja Simon Lešek.

Predsednik društva, Grozdan Grižančič, je dodal: "Trenutno imamo 74 članov. Predsedstvo sem prevzel leta 2014. Priznati moram, da take ekipe ni težko voditi. Dobri odnosi in prijetno počutje v društvu se izražajo v dobrih rezultatih. Ukvarjamo se z rednim šolanjem, treniramo IPO (obramba, sled), imamo dobro reševalno ekipo, ki je v samem slovenskem vrhu, ukvarjamo se z »noskanjem«, zelo dobri smo v agilityju. Izvajamo 'rally obedience', medse smo sprejeli tudi Tačke pomagačke s terapevtskimi psi."

Kaj sta sogovornika Loredane Vergan še povedala, lahko poslušate na posnetku.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki