Trenutno se predvaja:
29. maj 2020 ob 19:25 Zgodbe

Arrigoni otvoril sezono v slovenski Istri

Sinoči je sezono novih druženj ob filmu odprla Izola, prva na Obali. CKŠP je uporabil priljubljeno zunanje prizorišče Arrigoni in prvim obiskovalcem ponudil film Charlija Chaplina Veliki diktator ter za uvod nastop skupine Mef in NOB.
Foto: Radio Koper/Neva Zajc
Foto: Radio Koper/Neva Zajc

Prvo javno druženje in težko pričakovano prireditev na prostem je skorajda ogrozil dež. A se je izkazalo, da je bila Izola sinoči nekakšen klimatski otok, kjer je ob pravem času nehalo deževati, Mef in še dva člana benda pa so stopili na oder ob napovedanem času. Ozračje so začeli ogrevati medtem, ko se je zbiralo občinstvo. Mef ni mogel skrivati veselja, da je spet po starem. S skupino so bili zadnji, ki so nastopili, 8. marca, zdaj pa prvi, ki so nekako odprli sezono po omejitvah zaradi epidemije: "Današnji dogodek je dober začetek, da se navadimo hoditi spet ven. Je treba biti pogumen!" Pokomentiral je tudi izbor prostora: "Boljšega prostora kot je Arrigoni, ni, je na odprtem, prostor je dovolj velik, edino prav, da so ga aktivirali. Občina bi ga res lahko končno uredila!"

Obiskovalci se niso ustrašili dežja, prišli so iz različnih razlogov, eni zaradi filma, drugi zaradi glasbe, spet tretji pa preprosto zato, ker je včerajšnji dogodek predstavljal otvoritev sezone kulturnih prireditev v živo, po starem.

Prizorišče je res pripravno, postavitev stolov je bila varna in pogumna dvajseterica gledalcev se je kmalu posedla.

Foto: Radio Koper/Neva Zajc

Večer je bil topel in prijazen, tudi zato, ker smo se vsi spet počutili kot nekoč ali skoraj. Erik Toth s Centra za kulturo, šport in prireditve Izola (CKŠP) je pred projekcijo na namig, da je bila odločitev, da vztrajajo, precej pogumna, morda celo malo tvegana, dejal: "Niti vreme ne bo naš diktator! Obiskovalci so podprli našo odločitev. Obljubljamo, da bo tudi v prihodnje v Izoli pestro, ne sicer takoj, ampak postopoma bo vedno več dogajanja. Žal nam je, da nismo mogli nuditi nobenih vsebin, smo sočustvovali z ljudmi, ker nam je jasno, da človek potrebuje kulturo."

Začetek je bil dober. Letni kino Arrigoni bo danes nadaljeval s programom vse do nedelje, potem pa spet prihodnji konec tedna.

Neva Zajc


Zadnji prispevki