Trenutno se predvaja:
16. oktober 2020 ob 04:00 Zgodbe

Dan, ko se radijci poklanjamo Mefu

Danes obeležuje okroglo obletnico rojstva Drago Mislej – Mef. Ob tej priložnosti se mu na Radiu Koper poklanjamo tako, da bomo v jutranjem in dopoldanskem programu predvajali pesmi, pri katerih je prispeval besedilo ali glas.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Pisca besedil, kitarista, glasbenika, organizatorja in novinarja Draga Misleja – Mefa na Radiu Koper ni treba prav posebej predstavljati. Besedila številnih hitov je ustvarjal ob tem, ko je bil novinar in urednik na koprskem radiu in televiziji ter na Primorskih novicah. Z novinarskim delom pa pravzaprav nikoli ni zaključil. V Izoli tako še vedno ureja tednik Mandrač, ob tem pa organizira tudi številne prireditve. Skozi leta se je uveljavil kot pisec popevkarskih besedil, zanje pa prejel celo vrsto festivalskih nagrad. Leta 2017 je prejel celo nagrado Franeta Milčinskega - Ježka.

Mef se vrača
V preteklih letih je bil s poslušalci Radia Koper z oddajo Okoli osmih. Minulo poletje nam je delal družbo ob nedeljskih večerih malo drugače. Predvajali smo namreč posnetke izolskih koncertov »Ob špini«, ki jih je organiziral s prijatelji. Mef in oddaja Okoli osmih se sicer na naš val vračata prihodnje leto.

Portorož 1905, Anita ni nikoli, Lahko noč, Piran, Sem takšen, ker sem živ, Ne odhaja poletje ... Hitov, katerih besedila so nastala pod njegovimi prsti, skorajda ni mogoče prešteti. Do danes se je nabralo kakih 400 skladb. Med njimi so številne uspešnice, napisane za Mefove bende in za druge znane izvajalce, od prvega naročnika Danila Kocjančiča in Prizme ter Kameleonov do Tinkare Kovač, Anike, Lare Baruca, pa pevcev Slavka Ivančića in Tulia Furlaniča, če naštejemo le nekatere … Slišali jih boste v današnjem jutru in dopoldne, ko bomo vrteli zgolj in samo 'njegove' pesmi.

Mef, vse najboljše! Še na mnoga (ustvarjalna) leta!

Tako je pa leta 2013 zvenel skupaj z NOB v naši radijski oddaji Radio Live!:


Zadnji prispevki