Trenutno se predvaja:
10. oktober 2019 ob 12:02 Zgodbe

Dare Kaurič: "V glasbeni šoli sem obupal že po treh mesecih."

Dare Kaurič v svoji dolgi glasbeni karieri potuje po različnih glasbenih zvrsteh. V tem je pravi umetnik. Izdal je tudi zbirko pesmi Z besedami in prsti, v kateri so nekatera še neobjavljena besedila, ki jih bo mogoče kdaj tudi uglasbil.

Dare Kaurič, uspešen idrijski glasbenik, je začel leta 1978 igrati s Kuzlami, ko se je na Slovenskem rojeval punk. V njihovem hitu Vahid, Vahid so bile izrečene še danes provokativne besede: "Pa kaj pol, če nisem Sloven'c".

Dare je še danes gonilna sila razvpitih Kingstonov. Odprt je za različne glasbene zvrsti, kar dokazuje, da ima glasbo enostavno rad. Na letošnji Popevki 2019 je nastopil skupaj z New Swing Quartetom, v rokavu pa še skrbno varuje nekaj glasbenih snovanj in gostovanj.

"Pripravljam album v sodelovanju z različnimi izvajalci. Pod avtorstvo se nisem podpisal. Za nekatera besedila sem prosil tudi Mefa. Odstopil mi je dva teksta. Menila sva se dolgo, leto, dve, mogoče tudi tri. Potem pa dobim eno jutro njegov mail, kjer je pisalo Kaurič Bedak. "Pa kaj je zdaj to?" sem bil začuden. Potem pa se je izkazalo, da je tekst z naslovom "Bedak" zame."


Zadnji prispevki